Пет от най-злите личности познати на световната история!

Човешката история се простира много по-назад във времето, от колкото можем да си представим. Говорейки обаче за писмената история, можем да разгледаме няколко персонажа, които завинаги ще останат запомнени, но не с техните добри дела.

Ченгис Хан – древен монголски войн и завоевател, който обединил номадските племена от северна Азия, основавайки Монголската империя. Под негово ръководство като велик Хан, монголците започнали вълна от набези, разширявайки териториите на империята от източна Европа до Тихия океан и от Сибир до Месопотамия и древен Индокитай.
Пресметнато е, че Ченгиз Хан (1162 – 1227), основател на Монголската империя, е отговорен за смъртта на от 20 до 60 милиона души, което е значителен процент от населението на Земята по онова време.

Ужасяваща история

Атила – император на най-могъщото европейско кралство по негово време (395 – 453), познат като „Божият бич“.
По време на неговото управление, той бил един от най-яростните врагове на Римската империя, която към края на неговото време била разделена на две части – Източната империя със столица Константинопол (днешен Инстанбул), и Западната империя със столица Равена, тъй като Рим вече не бил политическият център на империята. Атила извършвал набези на Балканите няколко пъти, като на два пъти обсаждал Константинопол.
Империята на Хуните се простирала от степите в централна Азия до земите на днешна Германия, от Дунав до Балтийско море. Римските историци го смятали за въплъщение на насилие и разруха.

Елизабет Батори – през 16-ти век, унгарската благородническа дама си спечелила прозвището „Кървавата графиня“, убивайки над 650 тинейджъра, за да използва кръвта им за различни ритуали с цел разкрасяване.
Това е жена, която се къпела в кръвта на жертвите си и се хранела с части от телата им. Тя е смятана за най-масовия убиец жена за всички времена.

Иван IV Василевич – управлявал между 1530г и 1584г, той е смятан за първия цар на Русия. Легендите гласят, че неговата жестокост бележи начало в ранното му детство, когато той изпитвал истинско удоволствие да измъчва различни животни и дори други деца. По време на царуването си, той редовно наблюдавал мъченията на заловените си врагове. Царуването му продължило малко над 40 години, най-дългото от всички руски царе.
Една от най-успешните му военни кампании била превземането на Казан с цел да контролира цялото корито на река Волга, прекратявайки 300 годишната доминация на Тартарите. В Казан, царят не пощадил никого. По негово нареждане били съборени всички мюсюлмански храмове и изградили християнски на тяхно място.

Томас де Торквемада – той бил Кастилски доминикански монарх и първият велик инквизитор. Той е считан за един от най-влиятелните хора по време на Католическата инквизиция през XV век.
Изобретател на някой от най-ужасяващите методи за мъчения в човешката история. Смята се, че повече от 10 000 човека са осъдени на смърт по време на царуването му.