5 знака, според които сме имали и предишен живот

Прераждането е вярата, че енергията не се унищожава или изчезва след смъртта. А по-скоро, че се премества от една в друга форма на живот. Защото душите ни не напускат Земята след смъртта – те ‘търсят ново тяло, в което да заживеят отново’. Това вярване съществува от около 3000 години и е особено популярно в страни като Индия, Тайланд, Япония и Китай. А ако и вие вярвате, че сте се прераждали или просто сте любопитни да научите кои са знаците, ето ги и тях:

Сънища – всеки човек сънува, но ако имате често повтарящи се сънища или такива, които помните в детайли, може би не става въпрос за поредния сън, а за спомен от предишен живот. Това е така, защото за спомените е много по-лесно ‘да се разкрият’ в нашите сънища.

минал животСнимка: www.peacequarters.com

Дежавю̀ (от френски език ‘вече видяно’) – свързва се с нашите предчувствия, спомени, изживявания от отминали животи и със способността за ясновидство, дълбоко заложена във всеки от нас. Някои го определят като нещо, което са сънували или усетили в състояние на сън. Съществува схващане, според което докато спим, астралното ни тяло обикаля непознати места, среща лица и изпитва емоции, които ние не само, че не осъзнаваме, но дори и не помним на сутринта.

Фобии и страхове – много хора страдат от ирационални фобии и страхове без конкретна причина, която да ги е породила. Съществува вярване, според което част от спомените ни от предишни животи са ‘заседнали’ вътре в нас и се проявяват в настоящия ни живот под формата на страх или фобия от нещо конкретно. Така например, ако в предишния си живот сте починали в следствие от ухапване на змия, то е напълно възможно да изпитвате панически страх от змии в сегашния си живот.

Спомени – документирани са десетки случаи, в които малки деца разказват странни спомени, описвайки ги в детайли, за които родителите нямат логично обяснение. Така например малко момче може да има спомен за убийство и благодарение на този спомен детето да отведе следователите до мястото, където е заровен трупът на мъж, убит преди години. А ако вие също имате спомени, които не изглеждат истински, дали те не са от предишен живот?

Силна интуиция – това е способността да се ‘допитваме’ до вътрешното си познание. Вярва се, че колкото по-мъдра става душата ни, толкова по-лесно е за нас да се възползваме от това универсално знание, което притежаваме. Така например, ако имате силна интуиция, вероятно вашата душа е много мъдра, което предполага наличието на много минали животи.

залез

Разбира се, това не са всички знаци, които подсказват, че сме имали предишни животи, но ако Ви са се случвали повече от един от посочените в тази статия знаци, то това е силен индикатор, че сте живели и предишен живот. Независимо от това, в какво се изразяват убежденията ви за смъртта и за живота след нея, и до момента за учените е трудно да дадат научно обяснение на тези знаци.