3 открития доказващи съществуването на гиганти в миналото!

Всеки един от нас поне веднъж в живота си е чувал истории за същества с колосален размер, които са населявали Земята в древни времена. Съществуването им може би е чист мит, но може би не. Безброй древни култури разказват за гиганти живеели някога на Земята. Днес, когато се заговори за гиганти, хората искат да видят доказателства. Сега ще ви представим 3 открития, които може би доказват съществуването на гигантите и извън легендите.

Скелет на гигант в България

Варна, България, град, който преди около 7 000 години се казвал Одесос. Според митологията, Одесос е град тясно свързан с гигантите.

Любопитно откритие направено през 2015 година, когато изследователи открили останки на човек с необичайни размери, значително по-големи от на нормален човек. За съжаление, точният размер не е ясен, тъй като откритието така и не достига до официалните медии. Единственото нещо, което знаем е, че скелетът е огромен. Един от археолозите взели участие в разкопките, Валери Йотов, твърди, че размерът на скелета е впечатляващ.

скелет на гигант във варнаСнимка: http://mysteriousuniverse.org

Отпечатък от стъпка в Южна Африка

Едно от най-завладяващите открития, които доказват съществуването на гиганти, е отпечатък от стъпка, която по всичко личи е оставена от човек. В Мпалуци, Южна Африка, е открита стъпката на ‘Голиат’ (така наричат откритието), която е с дължина от 120 сантиметра, като се смята, че е на възраст над 200 милиона години. Други две подобни стъпки са открити в Сан Хосе и в Танзания през 1976 година.

отпечатък от гигант

Останки на гиганти в Еквадор

Друго невероятно откритие е направено в Лоха, Еквадор. Местни жители открили останки на огромно същество, което много наподобява човек. Австрийският изследовател Клаус Дона получил разрешение да отнесе костите в Австрия, за да може да проведе задълбочени изследвания. Дори след направените ДНК тестове, точната възраст на останките остава загадка. Костите са на същество с височина от почти 7 метра. За съжаление, както с повечето открития от такъв калибър, няма повече информация.

гигантски скелет в еквадор

Нещо повече – ако се обърнем към историята, намираме следното:

Гиганти населяваха земята по онова време, и също така след това, когато Божиите синове слязоха при човешките дъщери и им донесоха деца, същите станаха силни мъже, всеизвестни мъже…“ – Генезис 6:4