3 открития, доказващи съществуването на гиганти в миналото!

Всеки един от нас поне веднъж в живота си е чувал истории за същества с колосален размер, които населявали Земята в древни времена. В тази връзка въпросът, който се повдига тук е възможно ли е те да не са съществували единствено в легендите? Безброй древни култури разказват за гиганти, живеели някога на Земята. Днес, когато се заговори за гиганти, хората искат да видят доказателства.

Сега ще ви представим 3 открития, които може би доказват съществуването на гигантите и извън митовете.

 • Скелет на гигант в България

  Варна, България, град, който преди около 7 000 години се казвал Одесос. Според митологията, Одесос е тясно свързан с гигантите.

  Любопитно е откритието от 2015 година, при което изследователи, намерили останки на човек с необичайни размери, значително по-големи от тези на нормален човек. За съжаление, точният размер не е ясен, тъй като откритието така и не достига до официалните медии. Единственото нещо, което знаем е, че скелетът е огромен. Един от археолозите взел участие в разкопките, Валери Йотов, твърди, че размерът на скелета е впечатляващ.

  скелет на гигант във ВарнаСнимка: mysteriousuniverse.org

 • Отпечатък от стъпка в Южна Африка

  Едно от най-завладяващите открития, които доказват съществуването на гиганти, е отпечатъкът от стъпка, която по всичко личи е оставена от човек. В Мпалуци, Южна Африка, е открита стъпката на ‘Голиат’ (така наричат откритието), която е с дължина от 120 сантиметра, като се смята, че е на възраст над 200 милиона години. Други две подобни стъпки са открити в Сан Хосе и в Танзания през 1976 година.

  отпечатък от гигант

 • Останки на гиганти в Еквадор

  Друго невероятно откритие е направено в Лоха, Еквадор. Местни жители открили останки на огромно същество, което много наподобява човек. Австрийският изследовател Клаус Дона получил разрешение да отнесе костите в Австрия, за да проведе задълбочени изследвания. Но дори и след направените ДНК тестове, точната възраст на останките остава загадка. Известно е, че костите са на същество с височина от почти 7 метра. За съжаление, както с повечето открития от такъв калибър, няма повече информация.

  гигантски скелет в Еквадор

Нещо повече – ако се обърнем към историята, намираме следното:

‘Гиганти населяваха земята по онова време, и също така след това, когато Божиите синове слязоха при човешките дъщери и им донесоха деца, същите станаха силни мъже, всеизвестни мъже…’ – Генезис 6:4