Откъде произлиза вярата в извънземните същества?

Идеята, че не сме единствената форма на живот във Вселената, е обзела въображението и интереса не само на учени, но и на философи, историци и други специалисти. Един от първите, които се престрашават да говорят открито за извънземен живот, е италианският монах, философ, математик, поет и космолог Джордано Бруно.

Той е познат с теориите си за космоса, които разширяват и доразвиват модела на Коперник.

тайна база на Луната

Бруно предположил, че звездите са просто отдалечени слънца, заобиколени от други планети, и допуснал, че дори може да има живот на тези планети (философска позиция, позната като космически плуризъм – възможност животът да се е развил не само на Земята, но и на други планети).

Той вярвал, че Вселената е безкрайна и не може да има обект или точка, която да се счита за център.

Джордано Бруно:

‘Има безброй слънца и безброй планети като Земята, въртящи се точно по същия начин, както шестте планети в нашата Слънчева система. Виждаме слънцата, защото те са най-големите обекти в тези системи и защото светят, а техните планети са малки и не светят. Безбройните светове във Вселената са не по-лоши и не по-малко населени от нашата планета. Би било крайно неразумно да предположим, че тези безброй светове, може би по-чудати и от нашия свят, радващи се на лъчите на собствените си слънца, както ние на нашето, са необитаеми пустини и ние сме единствени’.

Джордано Бруно е изгорен на кол в Рим, на площад Кампо Де Фиори, през 1600 година.

Въпреки това той не бил единственият говорил за извънземен живот. През вековете безброй учени се питали дали има някой друг във Вселената.

‘Съществува изобилие от доказателства, че е бил осъществяван контакт с други извънземни форми на живот, както и че други развити цивилизации ни наблюдават от много дълго време. Разбира се, появяването им би било странно от всяка една гледна точка, независимо от това, доколко отворено съзнание имаме. Тези напреднали цивилизации използват технологии, основаващи се на подсъзнанието, използват тороиди, използват ротационни магнитни дискове в задвижващите си двигателни системи, което се явява като общото за всички предполагаеми срещи с тях’ – твърди доктор Брайън О’Лиъри, бивш астронавт от НАСА и професор по физика в Принстън.

извънземна раса

Днес във време, когато технологиите ни позволяват да изследваме Вселената, както никога досега, много хора са убедени, че не сме сами. Не само това, но милиони хора по света вярват, че сме посещавани от същества от други светове от много време. Вярва се, че напреднали цивилизации, които са хиляди години технологично пред нас, са изиграли голяма роля в развитието ни като вид през вековете.

Какви са тези същества? Добронамерени ли са? Враждебни ли са? И ако да, къде са те?

Имайки предвид, че науката е доказала съществуването на около 100 милиарда галактики на възраст колкото Млечния път и дори по-стари, като във всяка от тях има по около 100 милиарда слънца, повечето, от които с планети с подобни орбити и големина на Земята, би било неразумно да се твърди, че не съществува интелигентен живот никъде другаде.

Много популярни учени поддържат идеята, че е възможно да има поне по една интелигентна форма на живот във всяка една галактика. Има почти около 100 милиарда подобни на Млечния път галактики, остават само сметките.

Уфолозите и изследователите на паранормалното считат, че през годините, Земята е била посещавана и, че има много исторически доказателства, сочейки именно това. Артефакти от различни древни култури по света свидетелстват за това как изключително напреднали технологично същества са посещавали Земята, идвайки от звездите.

А ето ги и трите извънземни раси, които са най-често споменавани и обсъждани:

 • Древните анунаки

  Ако погледнем към историята на древна Месопотамия, ще открием много свидетелства за така наречените анунаки.

  анунаки

  Вярвало се е, че анунаки са създателите на човека. Тези всемогъщи богове напуснали Земята в далечното минало, казвайки, че един ден ще се завърнат. Интересно е, че ако погледнем към древните култури по света, при повечето от тях боговете им (създателите на човека) напуснали Земята с обещанието, че един ден ще се завърнат.

  Според по-късни асирийски и вавилонски митове и предания анунаки били децата на Ану и Ки, брат и сестра богове. Анунаки се появяват във вавилонските предания за сътворението Енума Елиш. За анунаки се споменава в епос за Гилгамеш, където Утнапищим разказва за великото наводнение. Говори се за 4 върховни бога – Ану, Енлил, Енки и Нинхурсаг.

  Много изследователи безкористно вярват, че базирано на многобройни открития, анунаки (от шумерски език – ‘тези, които идват от небесата’), високо напреднала цивилизация от далечна планета в нашата Слънчева система, са дошли на Земята и се приземили в Персийския залив преди около 430 000 години. Те създали човека като робска раса, с цел да копае злато. Години по-късно анунаки напуснали Земята, обещавайки, че ще се завърнат.

 • Сивите

  Сивите са една от най-популярни извънземни раси през 21-ви век. Има два типа сиви извънземни. Малките сиви, за които се смята, че имат изключително големи глави, очи с елипсовидна форма и малки тела. За малките сиви се смята, че са клонинги на големите сиви. Според уфолозите, популацията им е много малка и затова те се нуждаят от тези клонинги.

  сивите

  Големите сиви визуално приличат на малките, освен разбира се ръста, и най-често са свързвани с отвличанията. Много уфолози смятат, че редица правителства имат осъществен контакт с тези същества. Вярва се, че те идват от съзвездието Орион, от звездната система Зета Ритикули.

  Според някои уфолози и изследователи през 50-те години на 20-ти век правителството на САЩ сключило таен договор със сивите. Ние получаваме напреднала извънземна технология, а в замяна, те отвличат хора и провеждат експерименти с тях.

  древна Месопотамия

  Има статуи в древен Шумер, а също и рисунки в пещери в Европа и Австралия, на които ясно се виждат същества с триъгълна глава и елипсовидни очи. Пещерните рисунки в Австралия, на предполагаема възраст от 10 000 години, може би са едни от първите открити изображения на сивите.

 • Рептили

  В историята сме чували разкази за странно изглеждащи същества, живеещи между нас. Има толкова много разкази, описващи рептили, че изглежда тези същества са с нас от зората на човечеството. За тях се говори не само в историята, но и в наши дни. Истории за същества получовеци-полувлечуги се разказват от векове, но дали това е резултат от човешкото въображение, или е нещо повече?

  рептили

  Поглеждайки назад в историята, намираме редица разкази за странни същества, боготворени от предците ни. В Южна Америка, Куатзълкуатъл и Кукулкан са едни от гущероподобните богове, които са почитали древните. Куатзълкуатъл е мезоамериканско божество, чието име идва от науаталски език и означава ‘перната змия’. Почитането на пернатата змия е документирано за пръв път през 1-ви век преди Новата ера.

  Според уфолозите те са много по-високи от хората и са изключително добри войни, като имат изключително строга йерархична политическа система, наподобяваща военна йерархия. Също така притежават изключителна физическа сила и се хранят с негативна енергия като страх и омраза или поне така се смята. На много места се говори за тях като за демони.

Каквито и да са те, милиони хора по света вярват, че са сред нас!