1000-тонни издялани монолитни блокове в Сибир!

Има някои неща, които човешкият ум не може да възприеме лесно. Едно от тези неща е невероятните структури открити в Сибир, представляващи огромни каменни блокове, някои с тегло над 1000 тона, сякаш внимателно поставени един върху друг преди хиляди години.

Много учени, които са виждали снимките, но не са посещавали обекта на място, твърдят, че това е резултат от геоложка активност в района на планината Шория. Смята се, че скалите са се формирали в сегашния си вид дълбоко под земята, под въздействието на високите температури и налягане и в по-късен етап са издигнати на повърхността след редица геоложки размествания.

монолити в русия
мистерия в сибир

Въпреки тези обяснения, гледайки снимките от това забележително място, няма как да не си зададем въпроса, дали природата е способна да издяла тези блокове с толкова правилни форми.

Монолитните блокове открити в южните части на Сибир са с равни страни, прави ъгли и са подредени един върху друг. Обектът е открит и заснет за пръв път от изследователя Георги Сидоров. Учени са присъствали на мястото за първи път през 2013 година.

мистерия в русия
откритие в сибир

Трябва да се отбележи, че някои от изключително тежките каменни блокове са подредени на височина до 40 метра.

Нещо повече, ако масивните блокове са нещо, което изумява всички, то трябва да се отбележи, че по време на една от експедициите до обекта, компасите на водачите се държали изключително странно. Сякаш стрелките на компасите се отблъсквали от мегалитните блокове. Учените и до днес нямат обяснение за този феномен.

Произходът, целта и начинът на издигане на монолитните блокове в планината Горная Шория остават загадка за учените. Но тяхната необикновен красота, прецизност и значение ще останат тема за дискусии още много години. Възможно ли е този мистериозен обект в Русия да е доказателство за непозната древна цивилизация? Въпрос, който все още няма отговор!

откритие в русия
древна цивилизация
загадъчни гигантски каменни блокове в сибир
загадъчни гигантски каменни блокове в русия
открити гигантски каменни блокове
каменни блокове в сибир
каменни блокове в русия

гигантски монолитиСнимки: www.ancient-code.com