1000-тонни издялани монолитни блокове в Сибир!

Има неща, които човешкият ум не може да възприеме лесно. Такъв пример са невероятните структури открити в Сибир, представляващи огромни каменни блокове, някои с тегло над 1000 тона, сякаш внимателно поставени един върху друг преди хиляди години.

Много учени, които са виждали снимките, но не са посещавали обекта на място, твърдят, че това е резултат от геоложка активност в района на планината Горная Шория. Смята се, че скалите са се формирали в сегашния си вид дълбоко под земята, под въздействието на високите температури и налягане и в по-късен етап са издигнати на повърхността след редица геоложки размествания.

мистерия в Сибир

Въпреки тези обяснения, гледайки снимките от това забележително място, няма как да не си зададем въпроса, дали природата е способна да издяла тези блокове с толкова правилни форми.

Монолитните структури открити в южните части на Сибир са с равни страни, прави ъгли и са подредени един върху друг. Обектът е открит и заснет от изследователя Георги Сидоров, а през 2013 година учени посещават мястото за първи път.

Интересното е, че някои от изключително тежките каменни блокове са подредени на височина до 40 метра.

Но ако масивните структури са нещо, което изумява всички, то следва да се отбележи, че по време на една от експедициите до обекта, компасите на водачите се държали изключително странно. Сякаш стрелките се отблъсквали от мегалитните блокове, като учените и до днес нямат обяснение за този феномен.

каменни блокове в Русия

гигантски монолитиСнимки: www.ancient-code.com

Произходът, целта и начинът на издигане на монолитните блокове в планината Горная Шория остават загадка за експертите. Но тяхната необикновена красота, прецизност и значение ще останат тема за дискусии още много години. Възможно ли е този мистериозен обект в Русия да е доказателство за непозната древна цивилизация? Въпрос, който все още няма отговор!