Доктор Силвър: ‘Хората са неуспешен експеримент, а Земята – наш затвор!’

Американски еколог има нова теория, която гласи, че симптоми като болки в гърба и изгаряния от Слънцето са белег, че човешкият вид не е еволюирал редом с другите форми на живот на Земята и че всъщност хората са оставени тук от извънземна раса. Той дори има съмнения, че Земята е нещо като ‘планета затвор’, тъй като хората по природа са жесток вид и нямат място между космическите цивилизации.

В книгата си ‘Хората не са от Земята: научно разглеждане на доказателствата’, доктор Елис Силвър твърди, че извънземна раса оставя хората на Земята преди около 10 000 години.

извънземна раса

В нея той посочва редица физиологични черти, потвърждаващи тезата, че еволюцията на хората не съвпада с еволюцията на другите видове на Земята.

‘Човешкият вид е най-високо интелигентният вид на планетата, но изненадващо не пасва и е доста уязвим на земната среда: изгаряме от Слънцето, избягваме храна без обработка, изключително високо ниво на хронични заболявания и още много други’ – твърди Силвър.

Друг любопитен факт, подкрепящ тези твърдения е, че новородените са с много големи глави, което прави изключително трудно за жените да родят, като това води в някои случаи до фатални последици за майката и новороденото. Нито един друг живораждащ вид на тази планета не страда от подобни проблеми.

Ето някои от другите му твърдения, подкрепящи теорията му:

‘Земята почти изцяло задоволява нуждите ни като вид, но може би дотолкова доколкото са смятали тези, които са ни довели тук’ – твърди Силвър в интервю.

‘Вярвам, че много от нашите проблеми произлизат от факта, че вътрешният физиологичен часовник е настроен за 25-часово денонощие (това е доказано след редица изследвания в областта), но земният ден е 24 часа. Това не е проблем на модерния човек. За подобни проблеми има свидетелства още от най-ранната писана история на Земята.

Човешкият вид е най-интелигентният и развит вид на планетата и въпреки това, изглежда, че сякаш не се вписваме – слънчеви изгаряния, избягване на сурови храни, много хронични заболявания. Освен това, съществува надделяващото чувство при много хора, че не са на мястото си, че нещо не е наред.

Слънцето и Земята

Всичко това говори (поне за доктор Силвър), че човешкият вид може би е еволюирал на друга планета и сме били транспортирани тук, като връх на хранителната верига.

Причина за това действие от страна на расата, която ни е довела тук, може би е, че сме враждебен вид по природа и не бихме се вписали между космическите цивилизации, като сме тук докато достигнем самоосъзнаване.

Гущерите могат да стоят на слънце колкото си поискат, а на нас ни трябва седмица или две, за да привикнем към него’.

Дали ние сме еволюирали тук или сме просто гости? Засега науката не може да ни даде точен отговор, но си струва поне да се замислим.