Хората поглъщат енергия от заобикалящата ги среда

Случвало ли Ви се е в края на срещата с даден човек да се чувствате изключително негативни, тъжни или дори депресирани? Това може да се дължи на негативната енергия, с която е бил зареден отсрещния човек, тази енергия, която сега и Вие притежавате.

Изследователски екип от Университета Билефелд, Германия в свое проучване e установил, че растенията имат способността да черпят енергия от други растения. Професор доктор Олаф Крузе казва:

В това отношение, хората не са по-различни от растенията. Ние също се нуждаем от вода и светлина, за да съществуваме’.

лично пространствоСнимка: www.peacequarters.com

Доктор Оливия Бадър-Ли, психолог и енергиен лечител заявява:

Има хора, които се чувстват некомфортно, когато се намират в дадена социална група, тъй като в нея има смесица от личности с най-различни емоции и енергия. Така например, представете си човешкото тяло като едно растение, което поглъща енергията от заобикалящите го хора. Тази енергия може да захрани клетките, както и да повиши нивото на кортизол (известен още като хормон на стреса, чието ниво значително нараства след физически или емоционален стрес). Хората могат не само да поглъщат енергия, но те могат и да се лекуват чрез други хора, животни или дори когато се намират сред природата. Това е и причината да се чувстваме толкова добре всеки път, когато сме далеч от големия град’.

5 съвета за това как да пречистим енергията си:
  • познайте духовното си Аз – по този начин ще можете да извеждате бързо негативната енергия, която е влязла във вашето пространство

  • не оказвайте съпротива – всеки път, когато се опитвате бързо и насила да изтласкате негативната енергия, тя ще се връща към Вас. Защото всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Човек не трябва да се стреми към негативната енергия или да се опитва да ги пренебрегва, защото те ще останат в подсъзнанието. Оставете тази енергия просто да преминат покрай Вас.

  • притежавайте личното си пространство – всички ние имаме такова, но притежаваме ли го в действителност? Това пространство е като вакуум, който абсорбира заобикалящата го енергия. Ако нямате контрол върху личното си пространство, то Вие сте предразположени към негативната енергия в резултат на която бихте се чувствали психически натоварени, негативно настроени и дори депресирани!

  • пречистете вътрешната си енергия – от дълги времена златото е добре известно с пречистващите си свойства. Силните вибрации в него могат да отнемат натрупаната негативна енергия.

  • изпълнете се със собствената си положителна енергия – ако напълните един кухненски шкаф със собствените си прибори, никой друг няма да има възможност да постави нещо свое в него, нали така? Същото е и с личното пространство. Ако го изпълните със собствената си пречистена енергия, няма да има място за външна енергия, която да навлезе в него.