Хората поглъщат енергия от заобикалящата ги среда

Случвало ли Ви се е в края на срещата с даден човек да се чувствате изключително негативни, тъжни или дори депресирани? Това може да се дължи на негативната енергия, с която е бил зареден отсрещният човек, тази енергия, която сега и Вие притежавате.

Изследователски екип от Университета Билефелд, Германия в свое проучване e установил, че растенията имат способността да черпят енергия от други растения. Проф.д-р Олаф Крузе казва: ‘В това отношение, хората не са по-различни от растенията. Ние също се нуждаем от вода и светлина, за да съществуваме.

лично пространствоСнимка: www.peacequarters.com

Д-р Оливия Бадър-Ли, психолог и енергиен лечител заявява: ‘Има хора, които се чувстват некомфортно когато се намират сред определени групи от хора, т.к. в тях има смесица от най-различни емоции и енергии. Така например, представете си човешкото тяло като едно растение, което поглъща енергията от заобикалящите го хора. Тази енергия може да захрани клетките както и да повиши нивото на кортизол(известен още като хормон на стреса, защото нивата му значително нарастват след физически или емоционален стрес). Хората могат не само да поглъщат енергия, но те могат и да се лекуват чрез други хора, животни или дори когато се намират сред природата. Това е и причината да се чувстваме толкова добре всеки път когато сме далеч от големия град’.

5 съвета за това как да пречистите енергията си:
    • познайте духовното си Аз – по този начин ще можете да извеждате бързо негативната енергия, която е влязла във вашето пространство

    • не оказвайте съпротива – всеки път когато се опитвате бързо и насила да изтласкате негативната енергия – тя ще се връща към Вас. Защото всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. – Трети закон на Нютон. Човек не трябва да се стреми към негативните енергии или да се опитва да ги пренебрегва защото те ще останат в подсъзнанието. Оставете тези енергии просто да преминат покрай Вас.

    • притежавайте личното си пространство – всички ние имаме такова, но притежаваме ли го в действителност? Това пространство е като вакуум, който абсорбира заобикалящата го енергия. Ако нямате контрол върху личното си пространство, то Вие сте предразположени към негативните енергии в резултат, на които бихте се чувствали психически натоварени, негативно настроени и дори депресирани!

    • пречистете вътрешната си енергия – от дълги времена златото е добре известно с пречистващите си свойства. Силните вибрации в него могат да отнемат натрупаната негативна енергия.

    • изпълнете се със собствената си положителна енергия – ако напълните един кухненски шкаф със собствените си прибори, никой друг няма да има възможност да постави нещо свое в него, нали така? Същото е и с личното пространство. Ако го изпълните със собствената си пречистена енергия, няма да има място за външна енергия, която да навлезе в него.