Характерът на кучето според зодията му – първа част

 • Овен (кучето-лидер) – представителите на зодия Овен са алфа кучета. Ако има нещо, което правят безпогрешно, то това е да водят останалите кучета. Понякога е възможно да са малко егоистични и да действат по начин, който би бил по-изгоден за тях самите. Кучетата от този зодия са много енергични и се нуждаят от по-продължителни разходки. И тъй като по природа са малко по-палави, правенето на бели не им е чуждо. Независими кучета, трудно податливи на тренировки.

 • Телец (мързеливото куче) – кучето от зодия Телец ще последва стопанина си навсякъде, за да остане близо до него, защото само по този начин се чувства в безопасност. Също така може да отбележим, че са мързеливи по природа и обичат честите дремки. Може и да не са най-енергичните и забавни кучета, но са чудесна компания за пътувания. Представителите на зодията са сравнително лесни за трениране, но имат нужда от собствени играчки, особено ако в семейството има и друго куче.

 • Близнаци (темпераментното куче) – ако трябва да ги опишем с две думи – шумни и неспокойни. В един момент са щастливи, а в следващия са тъжни или дори вият. Трябва да знаете, че тези кучета имат нужда от вашето внимание. Предразположени са към загуба на тегло понеже са много енергични и винаги си търсят ‘работа за вършене’. Бъдете готови представителите на тази зодия да внесат хаос в дома ви, но не след дълго очарованието им ще направи семейството ви много щастливо.

  малко куче

 • Рак (безгрижното куче) – ако живеете в близост до плажа, то това куче е вашата перфектна компания. Защото винаги когато има възможност ще отива до водата. По природа са търпеливи, но ако се почувстват пренебрегнати бъдете сигурни, че ще се подразнят. Имат нужда да им показвате, че нещата, които правят са правилните. Най-хубавото при представителите на тази зодия е, че където и да ги заведете те много бързо се адаптират към новата обстановка. Бързо си избират ‘тяхното място’, където много скоро си пренасят и всички играчки.

  кучета си играят на плажа

 • Лъв (шефът) – представителите на зодия Лъв знаят, че превъзхождат останалите кучета и ще очакват да ги третирате като кралска особа! Тези кучета са невероятно умни, а и собствениците им вероятно отдавна сами са го забелязали. Бъдете сигурни, че тези кучета ще направят това, което стопаните им искат от тях, но само ако са го заслужили! Поради тази причина кучетата от зодия Лъв са много трудни за обучение.

  куче си играе с вода

 • Дева (кучето-помощник) – тези кучета са малките и безценни помагачи на човека. Готови са на всичко, за да получат одобрението на стопанина си и поради тази причина не очаквайте бели и неприятни изненади от тях. По природа са по-чувствителни така, че бъдете сигурни, че се чувстват комфортно и им осигурете голямо и меко кучешко легло. Запомнете, тези кучета са много щастливи винаги, когато могат да направят нещо за вас…към втора част