Защо САЩ осъжда хакер на 70 години затвор, ако не крие нищо?

Гари Маккинън, роден на 10-ти февруари 1966 година, е шотландски системен администратор и, в свободното си време, хакер, който през 2002 година е осъден на 70 години затвор за извършването на ‘най-голямото хакване на военни компютри в историята’. Самият Маккинън твърди, че целта на пробива му била да намери доказателство за така наречената свободна енергия и информация за НЛО феномени и технологии, които евентуално биха били от полза, ако се разкрият пред обществото. В крайна сметка, през 2012 година, след серия от протести в подкрепа на Маккинън в Британия, тогавашният секретар на вътрешните работи оттегля заповедта за екстрадирането на Гари в САЩ през 2002 година. И така след 10 години в затвор зад граница, Гари Маккинън се завръща свободен на родна земя.

хакер пробил защитата на НАСА

Маккинън е обвинен в хакването на над 70 компютъра на НАСА и военните на САЩ в периода от февруари 2001 до март 2002 година. ‘Престъпленията’ са извършени от къщата на лелята на приятелката на Гари, използвайки кодовото име Соло.

Американското правителство твърди, че Маккинън изтрил важни файлове от операционните системи на въпросните компютри, което предизвикало срив в системите на военно поделение във Вашингтон за 24 часа. Маккинън оставил и съобщение в уебсайта на военните: ‘Защитата ви не струва!’. Също така го обвиняват и в прекъсването на доставката на боеприпаси в следствие на компютърния срив. Преписват му обвинения за копиране на информация за държавни парични сметки. Американското правителство твърди в заключение, че подвизите на Маккинън са причинили щети на стойност 700 000 долара.

Въпреки че отрича повечето от обвиненията, Маккинън не спестява факта, че е оставил съобщение в правителствения сайт на Съединените щати:

‘Американската външна политика наподобява добре спонсориран тероризъм… Не беше случайност, че имаше огромна дупка в охранителните системи на 11-ти септември миналата година … Аз съм Соло. Ще продължа да дълбая на най-високите нива!’

В интервю пред БиБиСи Маккинън твърди, че успял да пробие защитата на правителствените компютри с помощта на компютърен скрипт наречен ‘Пърл’, който търси пароли ‘по подразбиране’ в различни операционни системи. С други думи, в системата от компютри, в която проникнал, е имало устройства, които били напълно незащитени от подобни атаки.

антигравитационна технология

В интервюто си той споменава, че освен това, което търсел, е намерил и още много информация, която го шокирала. Открил данни за НЛО, антигравитационна технология, свободна енергия, като всички те са с извънземен произход. Твърди, че се е натъкнал на снимки на космически апарат, като по негови думи, не приличал на нищо направено от човек. Също така стигнал до информация за космическия център Джонсън и в частност сграда 8. В тази сграда има отдел, чиято единствена задача е да заличава следи от НЛО активност по фотографии преди да бъдат показани публично.

извънземни технологии

Някои от твърденията на Маккинън са още по шокиращи. Той твърди, че хората са успели да стигнат не само до Луната, но и до Марс, като на Червената планета има хора от преди повече от 15 години.

правителствени тайни

Всички доказателства за разкритията на Гари Маккинън са иззети по време на ареста, като това оставя въпроси, на които за момента не може да се отговори – има ли правителството на САЩ достъп до извънземни технологии?