НАСА потвърди ‘странните звуци’ идващи от небето

Не, не става въпрос за отбелязването на празник в града, а за шум, който идва от небето и наподобява ехо от тромпети. Любопитен факт е, че тези звуци са били чути и записани от хора по целия свят.

Според мюсюлманите зловещият звук, наподобяващ ехо от тромпети, предвещава Деня на страшния съд. Макар и чут от мнозина, този ден така и не е настъпил.

небе

Кимбърли Уоки от Тера, Британска Колумбия в Канада за първи път чува ‘странните звуци’ през юни 2013 година и оттогава насам тя имала възможност да направи няколко записа на шума.

‘Успях да запиша три клипа, показвайки почти пет минути от тези странни звуци и качих записаното в интернет. След като проверих профила си във Facebook с изненада установих, че много от местните в града също са чули тези звуци. Лично аз не вярвам, че това има нещо общо, с която и да е религия, нито, че е от извънземни, строителни машини, влакове и така нататък. Аз вярвам, че този шум е някакъв вид геофизичен феномен’.

Повечето хора вярват, че този феномен се дължи на геофизиката и няма нищо общо с религия или митове, докато други хора вярват, че това са магични звуци.

звук

От научна гледна точка, НАСА определя странния феномен като напълно естествен земен звук, който няма нищо общо с извънземни космически кораби.

Говорител на НАСА, цитиран от местна американска медия заявява следното:

‘Всъщност по време на буря ние бихме могли да чуем звуци, наподобяващи симфония и това съвсем не означава, че те са били породени от извънземни космически кораби’.

Според НАСА звукът, наподобяващ ехо от тромпети може да бъде оприличен на музиката, която често чуваме в научнофантастичните филми. Според тях, подобен феномен е напълно нормален и се случва непрекъснато на планетата ни. Но поради ограничената способност на човека да чува много тихи звуци, той не може да установи наличието им, но това съвсем не означава, че те не съществуват.


Видео: YouTube channel ‘Mr. Paranormal’