Снимки на Стоунхендж, които ‘не се радват на особена популярност’!

Стоунхендж, древният паметник, който привлича милиони туристи всяка година също крие и много тайни! Малко известен факт е, че камъните, които виждаме днес датират от преди по-малко от 50 години, в резултат на множеството направени реставрации за последните 100 години.

Според археолозите, невероятният каменен комплекс в Уилтшир, Англия е бил построен между 3000 и 2000 година преди Новата ера. С помощта на радиовъглеродно датиране (физически метод за радиоактивно датиране на биологически останки, предмети и материали с биологически произход чрез измерване на съдържанието на радиоактивния изотоп на въглерода), направено през 2008 година се установило, че първите камъни датират от периода 2400-2200 години преди Новата ера, но някои учени са на мнение, че те са там от доста по-дълго време.

След съвместно проучване на археолози и геолози от Лондонския университетски колеж се установило, че камъните от Стоунхендж произхождат от Пресели Хилс, Пембрукшър (на 225 кмилометра от Стоунхендж). Но и до ден днешен остава мистерия как древните хора са успели да транспортират камъните на такова голямо разстояние!

В периода 1901-1964 година са извършени серия от ‘козметични подобрения’ на паметника, които според думите на археолозите са го превърнали в ‘продукт на промишленото наследство на 20-ти век’. Следващите, не много популярни снимки на древния монумент, показват как е бил реставриран:

Стоунхендж
снимки на Стоунхендж
непоказвани снимки на Стоунхендж
непоказвани до сега снимки на Стоунхендж
Стоунхендж конспирация
Стоунхендж конспирации
тайнствени снимки
тайнствени снимки на Стоунхендж
мистериозни снимки
мистериозни снимки на Стоунхендж
тайнствени снимки на мегалитен паметник
тайнствени снимки на мегалитен паметник в Англия
истински снимки на Стоунхендж
истината за Стоунхендж
истината за мегалитния паметник
Стоунхендж в графство Уилтшър
Стоунхендж в Кралство Великобритания
Стоунхендж във Великобритания
Стоунхендж в Англия

паметника СтоунхенджСнимки: www.ancient-code.com