Гигантът от Ромита – открит в Централно Мексико, 1995 година!

Според митологията на ацтеките, гиганти населявали Земята преди ерата на Бога слънце и Бога дъжд. Легенди гласят, че именно гигантите построили цитаделата в Теотиуакан.

За гиганти се споменава в много култури по цялата Земя. Без значение накъде ще погледнем, почти всички древни култури имат легенди, разказващи как в далечното минало Земята се управлявала от раса гиганти.

В Одисей, Омир споменава гиганти, които били раса големи и диви създания, управлявани от Евримедон*, който живеел далеч на Запад, на остров Тринакия, днешна Сицилия.

Евримедон* – син на Туклес, политик, военачалник, стратег на Древна Атина през 5-ти век преди Новата ера по времето на Пелопонеската война в периода 431-404 преди Новата ера.

Гигантите били унищожени от самия Евримедон заради тяхното безразличие и липса на почит към боговете.

Гигантите от Ромита, Гуанахуато

През 1995 година, в мексиканската област Ромита, Гуанахуато, професорът по скулптура, Тито Серано, открива 7 скелета заровени според древните погребални традиции в района.

открити гигантиСнимка: www.ancient-code.com

След дълъг анализ проведен от Националния институт по антропология и история се стигнало до извода, че останките са с необичайни размери и пропорции.

Въпреки слуховете, че останките принадлежат на хора с височина около 2.45 метра, истината е, че действителната им височина е между 1.90 и 2.10 метра. Това не изглежда като нещо изключително в днешни дни, но имайки предвид средния ръст на населението по тези географски ширини по онова време – 1.50 метра, тези останки се класифицират като такива на гиганти.

Други слухове гласят, че формата на черепите им наподобявала крушка, като очните ябълки са необикновено големи. Друга особеност били изключително дългите палци.

Костите били преместени в Института по антропология и история в Гуанахуато, където се съхраняват и до днес.

Намерени са записки на различни испански конкистадори, в които е описано, че ацтеките вярвали, че земите им се управляват от мъже и жени с изключителна височина, но всички те загинали в мащабна война.

Интересно е, че ако се вгледаме в Кодекса Риос или А Кодекса на Ватикана (италиански превод на древни ръкописи, писани по време на испанските завоевания в Америка), гиганти населявали Мезоамерика. Според някои пасажи на кодекса, древните ацтеки дори воювали срещу тези гиганти.

скелети на гигантиСнимка: www.ancient-code.com

Според предания и легенди, последните видени живи гиганти са именно от испанските завоеватели, акостирали на мексиканските брегове.