10 000-годишни скални рисунки на извънземни в Индия?!

Според информация оповестена в английския таблоид Daily Star става ясно, че индийски археолози работят съвместно с учени от НАСА по изследването на 10 000-годишни скални рисунки. Това, което озадачава индийските експерти и става причина да се търси помощ от НАСА е, че скалните изображения силно наподобяват извънземни или същества, носещи нещо като космически костюми.

Накъдето и да погледнем, Северна, Централна и Южна Америка, Европа, Азия или Африка, виждаме, че праисторическите култури са създавали изкуство, изобразяващо различни сцени от живота им. Това е тяхното послание към следващите поколения, съобщение съхранено върху скали, което днес учените се опитват да разгадаят.

древни скални рисункиСнимка: timesofindia.indiatimes.com Автор: Amit Bhardwaj

Индийски археолози от Държавния департамент по археология и култура се обърнали за помощ към учените от НАСА и Индийската агенция за космически изследвания, за да им помогнат да дешифрират някои от праисторическите рисунки открити през 2014 година в пещери край град Чарама в централните части на индийския щат Чхаттисгарх. Много от древните рисунки изобразяват хуманоидни същества. Интересното е, че те наподобяват начина, по който извънземните са представяни в съвременните кинопродукции!

Откритието ни навежда на мисълта, че праисторическите хора са можели да виждат или да си представят същества от други планети, нещо което повдига множество въпроси и същевременно предизвиква човешкото любопитство’ – споделя археологът Джей Ар Бхагат.

Експертът споделя, че в град Чарама няма специалисти, които биха могли да помогнат за разрешаването на мистерията с древните рисунки. Поради тази причина се търси външна помощ.

Удивително е, че цветовете на повечето рисунки са добре запазени, въпреки че са направени преди хиляди години. Някои части от рисунките са трудни за разбиране, но различаваме обекти, наподобяващи оръжия. Това, което ни направи силно впечатление в изобразените същества е, че те нямат нос и уста, а някои от тях са представени в нещо като космически костюм. Не бихме могли да отхвърлим теорията, че рисунките са плод на въображението на предшествениците ни’ – допълва Бхагат.

скални рисунки в ИндияСнимка: timesofindia.indiatimes.com Автор: Amit Bhardwaj

Но Индия не е единственото място на планетата, където са намирани подобни скални рисунки! През годините на много места по света са открити рисунки на хиляди години. Но защо древните хора са изобразявали същества в неща, наподобяващи космически костюми, с шлемове и 6 пръста? Отговорът на този въпрос остава загадка.

В Австралия са намерени стотици рисунки, сред които и така наречените скални рисунки Уанджина. Според местните аборигени Уанджина е бог на небето и се представя като извънземно с шлем. Негови изображения могат да бъдат видени в Улуру, вторият по големина скален монолит в света. Някои учени дори предполагат, че Скалните рисунки Уанджина са едни от най-ранните примери за контакт с извънземни същества. Предполага се, че някои от рисунките в Австралия са на повече от 100 000 години. В много от тях са изобразени същества с огромни очи и глави и необичайно телосложение.