Скални рисунки, изобразяващи древни извънземни?

Хиляди години хората от древността са пазели значими моменти от живота си, пресъздавайки ги в скални рисунки. Защо хората са рисували странни същества с по 6 пръста, шлемове и други неща, наподобяващи космически костюми остава загадка, на която засега никой не е способен да даде отговор.

Много хора по цялата Земя вярват, че сме били посещавани от извънземни още от древни времена. Но ако това е вярно, то как ли са реагирали хората на подобна среща? Дали не са побягвали в панически страх при вида на спускащ се от небето космически кораб? А дали древните хора не са боготворили посетителите от небесата?

Интересно е, че много цивилизации от миналото като древните китайци, маите, ацтеките и инките споменават в легендите си за посетители слезли от небесата, които донесли велики познания на човешкия вид.

Далеч преди древните цивилизация да са записали легендите и приказките за богове слезли от небесата, хората са описвали тези събития, които днес тълкуваме като ‘извънземни посещения’.

Ако погледнем пещерните рисунки и петроглифите по земното кълбо, ще забележим, че навсякъде по Земята древният човек е рисувал по камъни и скали всякакви важни събития, като при повечето открити присъстват и странни същества, които сякаш идват от друг свят. Нещо повече, въпреки че въпросните рисунки са разпръснати по цялото земно кълбо, при голяма част от тях, посетителите от небесата са изобразени по сходен начин. Това кара много учени да смятат, че изобразените същества са се срещали с хората в даден момент от древната история.

Нека разгледаме някои от най-интересните скални и пещерни рисунки.

 • Пещерни рисунки в Уанджина

  древни астронавти

  Пещерата Уанджина се намира в Австралия и е открита през 1838 година. Намерените рисунки в пещерата повдигат много теми за размисъл. Смята се, че са на възраст от около 10 000 години.

  На някои от рисунките са изобразени същества с много голяма височина. Местни легенди гласят, че небесните посетители са донесли знания и мир на хората. Както и при други скални и пещерни рисунки и тук има изобразен дракон. По-странни са отличаващите се образи на хуманоидни същества без усти, с големи черни очи, с бели лица, които сякаш са обгърнати от някакъв ореол.

 • Древни скални рисунки в Индия

  скални рисункиСнимка: timesofindia.indiatimes.com Автор: Amit Bhardwaj

  Друго забележително откритие, което може да бъде интерпретирано като посещение на извънземна цивилизация, се намира в Индия. Върху изображението се отличават няколко хуманоидни същества и редица обекти във формата на диск. Според учени от Индия, сякаш древните хора от преди 10 000 години са гледали научнофантастичен филм, от който са взаимствали въпросните обекти на скалната рисунка.

 • Скални рисунки Тассилин-Аджер

  древни извънземни

  На рисунки открити в планинската верига Тассилин в Сахара има изобразени мистериозни същества, носещи шлемове, ръкавици и странни костюми. До ден днешен учените са открили около 5000 скални рисунки в региона, като само 20 процента от тях са запазени в добро състояние. Възрастта на въпросните рисунки е между 10 000 и 15 000 години. На тях, освен неизвестни същества, има изобразени и много животински видове, което от своя страна показва, че регионът на Сахара бил силно обитаван.

 • Петроглифът в Карахундж

  мистериозни скални рисунки

  Древният монумент, намиращ се на територията на днешна Армения, е изключителен поради няколко факта. Учените са на мнение, че предхожда Стоунхендж и пирамидите в Гиза. Друго интересно е, че на територията на археологическия обект посетителите могат да видят множество скални рисунки и петроглифи, изобразяващи странни същества.

  Сред множеството рисунки, особено впечатление прави изображение на същества с продълговати глави, с големи елипсовидни очи, изключително силно наподобяващи на ‘актуалната’ в днешни дни представа за сивите извънземни.

Дали откритите скални рисунки и петроглифи са огледално изображение на реални събития, състояли се в далечното минало или са плод на въображението на древните хора, можем само да гадаем!