Река в Индия разкри изненадваща тайна от миналото!

Комбинация от продължителни суши и прекомерно потребление на вода доведоха реката Шамала в Карнатака, Индия до рекордно ниски нива. Със спадането на водите си реката разкри древни тайни, които изненадаха учени по целия свят. По бреговете на реката се разкриха хиляди, издълбани в камъните изображения на бог Шива, или както са познати още тези древни камъни – Шива Лингам.

Шива ЛингамСнимка: www.ancient-code.com

Мястото е наречено ‘Сахасралинга’, което в превод от Санскрипт означава ‘хиляди Шива Лингам’. Това място се е превърнало в изключително важно за поклонниците на бог Шива, като хиляди хора се стичат там, за да отправят молитвите си.

камъните Шива ЛингамСнимка: m.thevintagenews.com

Историята разкрива, че тези символи на Шива са били направени от Садашиварая, владетел на Сирси от 1678 до 1718 година. Но археолозите не изключват възможността някои от камъните да са направени дори и по-рано. По някои от тях могат да се видят бикове, издълбани в предната част на изображенията на символите на Шива.

древните камъни Шива ЛингамСнимка: www.ancient-code.com

Разположено близо до град Сирси в провинцията Карнатака, това светилище е едно най-красивите и посещавани места в Индия. Местните твърдят, че мястото е символ на божествената сила и позитивна енергия. Подобни открития ни доказват, че планетата ни крие безброй тайни, които разкриват интересни факти за предците ни. Зависи от нас дали ще можем да ги разберем и оценим подобаващо.

Сахасралинга
мястото Сахасралинга
Сахасралинга в ИндияСнимки: www.ancient-code.com