Река в Индия разкри изненадваща тайна от миналото!

Комбинацията от продължителни суши и прекомерно потребление на вода доведоха река Шамала в Карнатака, Индия до рекордно ниски нива през 2017 година. Със спадането на водите тя разкри древни тайни, които изненадаха учени по целия свят. По бреговете на реката се появиха хиляди, издълбани в камъните изображения на бог Шива, или както са познати още тези древни камъни – Шива Лингам.

древни камъниСнимка: pixabay.com Автор: sarangib

Мястото е наречено ‘Сахасралинга’, което в превод от санскрит означава ‘хиляди Шива Лингам’. Това място се превърнало в изключително важно за поклонниците на бог Шива, като хиляди хора се стичат там, за да отправят молитвите си.

древни камъни в река ШамалаСнимка: pixabay.com Автор: sarangib

Историята разкрива, че тези символи на Шива били направени от Садашиварая, владетел на Сирси от 1678 до 1718 година. Но археолозите не изключват възможността някои от камъните да са направени дори и по-рано. По някои от тях могат да се видят бикове, издълбани в предната част на изображенията на символите на Шива.

Разположено близо до град Сирси в провинцията Карнатака, това светилище е едно най-красивите и посещавани места в Индия. Местните твърдят, че то е символ на божествената сила и позитивна енергия.

древни загадки ИндияСнимка: pixabay.com Автор: sarangib

Подобни открития ни доказват, че планетата ни крие безброй тайни, които разкриват интересни факти за предците ни. И само от нас зависи дали ще можем да ги разберем и оценим подобаващо!