Разсекретени документи на ЦРУ за ‘свръхчовеци’ в Китай!

През последните няколко десетилетия учени от различни области изследвали определени хора в Азия. Според разсекретени документи на ЦРУ, това са хора с така наречени ‘свръхспособности’.

Един такъв случай, който не е толкова необикновен е този на Инго Суан. Според изследванията Суан бил способен ментално да напуска тялото си. При един такъв сеанс той успял да опише в подробности пръстен около Сатурн, за който тогава учените не предполагали, че съществува. Години по-късно, когато космическият апарат Пионер 10 преминава покрай Юпитер, учените виждат, че такъв пръстен действително съществува. Дали наистина Инго Суен бил способен да напуска тялото си или е имал тези знания от някъде другаде?

контрол на мисълтаСнимка: pixabay.com Автор: geralt

Учените провеждали тези изследвания са на мнение, че за да успеят да разберат нещо подобно като случая на Инго Суен, те трябва да разберат връзката между съзнанието и материалния свят. Знаем, че и двете неща съществуват и са реални, но можем да видим само материалния свят. Въпреки това, Макс Планк, бащата на квантовата теория твърди следното:

‘Трябва да разглеждаме съзнанието като фундаментална сила и материята като производно на нея!’

Разкритите документи носят името ‘Хронология на интереса към изключителните способности на човешкото тяло в Китайската народна република’. Проучването е проведено от Китайското правителство, фокусирано върху парапсихология, телепатия и телекинеза (оказване на физическо влияние върху предмети със силата на съзнанието).

Документите станали публично достояние благодарение на наскоро приетия закон за свобода на информацията, след което се предполага, че всички секретни операции трябва да станат прозрачни. Разбира се, разсекретените документи най-вероятно са една малка част, която да покаже, че въпросният закон ‘работи’.

  • 1979 година – китайско научно списание провежда наблюдение над многобройни случаи на изключителните способности на различни хора. Скоро след това се сформира неофициална организация, която има цел да изучава подобни феномени.
  • 1980 година – същото това списание и Китайската асоциация за изследване на човешкото тяло провеждат конференция на тема парапсихология в Шанхай. В конференцията вземат участие над 20 изследователски института и университета от цял свят.
  • 1981 година – сформирани са над 100 центъра за изучаване на деца със свръхчовешки способности. Участие вземат видни учени от различни области.
  • 1982 година – Китайската академия на науките спонсорира изслушване на над 4000 учени в Бейджин. На конференцията е взето решението да се проведат ‘опити’ с индивидите, за да се направят финални заключения.
  • краят на 1982 година – разгледани са резултатите от направените ‘опити’. Всички с изключение на Жанг Боашенг били отрицателни.

Кой е Жанг Боашенг? Дали е свръхчовек?

Според докладите Боашенг можел да изкарва и вкарва предмети от затворени контейнери само със силата на съзнанието си. През 1984 година той станал обект на изследване от военния отдел на Китай за парапсихология.

При проведените тестове Боашенг успял да извади малки топчета хартия от запечатан стъклен съд. Интересно е, че можел да мести и малки насекоми по същия начин без да им навреди по някакъв начин.

Извадка от разсекретените документи на ЦРУ:

Дървен шкаф с размери 120 х 180 х 60 сантиметра беше използван за тестов контейнер. Хартиени точета, всички белязани по уникален начин, са сложени в шкафа. Без да повреди шкафа и без да отваря вратите му, лицето със необикновените способности успя да извади обектите и след това да ги върне обратно вътре в шкафа. Това демонстрира, че всички физически бариери могат да бъдат преминати. Въпреки резултатите от изследванията да са положителни, много малко опити бяха сполучливи’.

дете със свръхсилиСнимка: ewao.com

Има доклади за десетки случаи на хора със свръхчовешки способности, като много от тях са деца:

  • Нонг Юсуи, малко момче, което според изследванията може да вижда в тъмното като някои животни.
  • 7-годишният Янг Джинлонг бил толкова силен, че можел да дърпа лека кола без проблем.
  • Бебе, което на възраст от 10 месеца разпознавало над 3000 йероглифа, а скоро след това започва да се справя и със сложни математически действия. Родителите на детето твърдят, че е необходимо нещо да му се покаже само веднъж и то вече е способно да го прави.

Много хора са на мнение, че тези способности са свръхестествени, тъй като нямат научно обяснение, а може би самата наука все още не е израснала достатъчно.