Средновековна картина свидетелства за пътуване във времето?!

На картина, изобразяваща сцена от 17-ти век, индианец от коренното население на Америка държи в ръцете си устройство, което силно наподобява смартфон.

Възможно ли е това да е свидетелство за пътуване във времето? Всъщност на картината нарисувана през 1937 година, индианец държи в ръцете си устройство, като е вперил поглед в него. Според много учени, няма съмнение, че въпросното устройство наподобява модерен смартфон.

Мистър Пинчън и заселването на Спрингфийлд‘, картина от 1937 годинакартина - индианец със смартфон

Kартината е дело на италианския художник Умберто Романо (1906 – 1982 година). В нея той изобразява пристигането на английския колонизатор Уилям Пинчън* (1590 – 1662 година) през 1636 година в американския град Спрингфийлд, щата Масачузетс. Във въпросната творба Пинчън е заобиколен от коренни жители на Северна Америка, като тук следва да подчертаем, че става въпрос за момент от историята, отнасящ се към 17-ти век или повече от 350 години преди изобретяването на първия смартфон.

Уилям Пинчън* – колонизаторът става известен като основател на град Спрингфийлд.

Мъжът на преден план е с окраска от пера в косата си, обут с панталони от бяла лъвска кожа, а в дясната му ръка се намира мистериозният артефакт.

И тук изниква въпросът – какво точно държи този човек?

Според историци, мисълта за пътуване във времето е налудничава, а още повече тази картина да се приема за доказателство за това, приемайки се, че това е смартфон през 17-ти век.

В интервю, доктор Маргарет Брейчък от университета в Пенсилвания заявява:

‘Налице е удивителна прилика, и в начина, по който изглежда и в начина, по който човекът го държи и се е вторачил в устройството’.

пътуване във времето

Въпреки това, доктор Брейчък твърди, че по-скоро обектът представлява метална плочка, може би дадена на индианеца като заплащане или подкуп.

И докато има такива, които са убедени, че на картината е изобразен смартфон и че това е доказателство, че е имало хора способни да пътуват във времето, историкът Даниел Гроун оспорва тези хипотези, твърдейки, че въпросният предмет не е нищо повече от малко огледало – широко разпространено след като е открито през 17-ти век.

‘Да говорим за този предмет като донесен от бъдещето е малко преувеличено. Когато художникът е нарисувал картината, американците са били обсебени от идеята за новите изобретения и най-вероятно, авторът е искал да изобрази точно такъв момент от миналото на страната – момент, в който е представен нов предмет на местното население’ – твърди Гроун.

Гледайки картината е почти невъзможно да се отрече невероятната прилика на тайнствения обект с модерен смартфон, будейки въображението ни. Докато за едни това е просто съвпадение, за други може би е доказателство за пътуване във времето. А на вас на какво ви прилича?