Извънземни са създали генетичния ни код и са го ‘подписали’!?

Според нова неортодоксална научна теория, отговорът за произхода ни се крие в числото 37. Предполага се, че нашият генетичен код е създаден от интелигентни същества, идващи от Вселената, както и че са ни ‘оставили’ своя подпис, който ние да открием. Идеята за това, че животът на Земята е бил създаден от някой друг не е нова. От векове човечеството си задава въпросите Защо съществуваме и Дали сме сами във Вселената.

Изследователят Максим Макуков от Института по астрофизика ‘Василий Фесенков’ в Алмати, Казахстан е напълно убеден, че е открил интелигентен по вид сигнал, кодиран в нашия генетичен материал. Макуков и математикът Владимир Шчербак вярват, че са намерили ключово доказателство, потвърждаващо теорията им, че има скрито съобщение или подпис оставен ни от създателите.

Тяхната теория се основава на принципа на панспермията – теория, според която животът на Земята се е зародил от микроорганизми или химични прекурсори част от космическото пространство, способни да възродят своя живот при наличието на благоприятна околна среда. Научното дуо от Казахстан дори предполага, че животът на Земята е резултат от директна панспермия, предизвикана умишлено от някого или нещо.

извънземни

Интересното е, че Макуков и Шчербак не са единствените учени привърженици на подобни противоречиви теории. Франсис Крик, английски изследовател, съ-откривател на ДНК структурата на ДНК молекулата през 1953 година, споделя:

‘Организми съзнателно са били пренесени на Земята от интелигентни същества, идващи от друга планета. Ние заключваме, че е възможно животът на нашата планета да се е зародил именно по този начин, но в настоящия момент научните доказателства са недостатъчни, за да потвърдят тази вероятност’.

Нещо повече, според теорията на Крик, ние сме резултат от множество молекули сблъскали се едни в други – това е нещо като да събереш Джъмбо Джет (голям пътнически самолет), ударен от ураган в склад за отпадъци. Заедно с Франсис Крик, британският химик Лесли Оргел публикува своя труд във вестник през юли 1973 година, обяснявайки, че животът на Земята е резултат от директна панспермия.

Анализирайки генетичния код, Макуков и Шчербак установяват, че ДНК и РНА молекулите носят генетична информация в живите клетки както и, че числото 37 се появява множество пъти. Така например, масата на молекулярното ядро, споделена от всичките 20 аминокиселини е 74 (или 37 х 2). След проучването се установило, че числото 37 се появява толкова много пъти в генетичния ни код, че вероятността това да е съвпадение е 1 към 10 трилиона! Това от своя страна навежда на мисълта експерите, че структурата му никак не е случайна.

ДНК

В свое интервю професор Макуков казва:

‘Моделите, които описваме имат някои характеристики, които от наша гледна точка е много трудно да бъдат приписани на естествените процеси’.

Що се отнася до това кой или какво е вградило това мистериозно съобщение в нашето ДНК, казахстанските учени единодушно заявяват:

‘Може би те са си отишли преди много време. Може би те все още са живи. Така или иначе, това са въпроси, чиито отговори тепърва предстои да научим. Относно моделите в човешкия код смятаме, че нашето обяснение на този етап е най-правдоподобно’.