Места, които сякаш излизат от приказките – невероятно!

Природата е всичко, което ни заобикаля, всичко, което виждаме и усещаме. Тя е навсякъде около нас. Трудно могат да се опишат безбройните красиви места по света. Тя е архитект и създател.

В тази статия ще ви представим няколко невероятни места, дело на майката природа.

 • Кървавите водопади на Антарктида

  кървавите водопадиСнимка: wikimedia.org

  Антарктида е едно от най-студените места на Земята. Кървавите водопади представляват вода, която се стича от глетчера Тайлър и се влива в покритото с лед езеро Бони. Червеникавите водопади са открити през 1911 година от австралийския геолог Грифит Тайлър. Първоначално Грифит смятал, че необикновеният цвят е резултат от наличието на водорасли във водата, но тази теза така и никога не била потвърдена. Дълго време мистерията на ‘кървавите водопади’ остава загадка, докато изследователски екип не установява, че цветът е резултат от окислено желязо във водата (същият процес, който се наблюдава, когато желязото ръждясва).

  кървави водопади на антарктидаСнимка: i.ytimg.com

 • Вълната в Аризона

  вълната в аризонаСнимка: wikimedia.org

  Друго изключително творение на природата е ‘Вълната’ в американския щат Аризона. Това е невероятно образование от червена пясъчна скала, намиращо се в северната част на щата. Този красив район е изключително популярен сред туристите и фотографите, заради необикновения си вълнообразен релеф и приливащи цветове.

  вълната в аризона сащСнимка: www.earthtripper.com

 • Блестящите брегове на Ваадху, Малдивите

  светещи бреговеСнимка: attractivenature.files.wordpress.com

  Малките светлинки по бреговете на остров Ваадху сякаш са отражение на звездите. Светещите вълни са резултат от биолуминисценция, причинена от фитопланктон (микро водорасли).

  светещите брегове на малдивитеСнимка: i.ytimg.com

 • Светлинни стълбове над Москва

  светлинни стълбовеСнимка: cdni.rt.com

  Това е красив феномен, резултат от отражение на светлината в ледени кристали, разпръснати във въздуха. Светлинните стълбове понякога са видими и през деня, когато слънчевата светлина пада под определен ъгъл.

  светлинни стълбове в москваСнимка: express.co.uk

 • Солните равнини в Боливия

  солни равниниСнимка: i.imgur.com

  Невероятни солни равнини, където небето и земята сякаш се сливат в едно. Това е най-голямата солна равнина на Земята с площ от над 10 000 квадратни километра. Повърхността не е покрита с вода, а с тънка солена кора, която е толкова гладка, че отразява почти перфектно небето.

  солните равнини в боливияСнимка: i.ytimg.com

 • Сеноте, естествен подземен извор

  подземен изворСнимка: en.xichen.com.mx

  Понякога е изключително трудно да повярваме на очите си, но природата е способна да твори чудеса. Подземният извор Сеноте в Мексико е едно от тези чудеса. Ямата се е образувала при срутване на скалата в древността, при което подземният извор се е разкрил. Всъщност има множество подобни извори на територията на мексиканския полуостров Юкатан.

  подземен извор в мексикоСнимка: thrillist.com

 • Призрачните дървета в Пакистан

  призрачни дърветаСнимка: i.ytimg.com

  Улавящият очите феномен е неочакван резултат от наводнение в Пакистан. Милиони паяци се покатерили по дърветата в опит да избегнат покачващите се води, забулвайки ги в паяжина.

  призрачните дървета в пакистанСнимка: www.hoax-slayer.com

 • Подводната гора в Казахстан

  подводна гораСнимка: aboutkazakhstan.com

  Потъналата гора е част от езерото Каинди в Казахстан. Езерото се е образувало при силно земетресение през 1911 година, когато огромна скална маса се приплъзнала и навлязла във водата. Освен с подводната гора, езерото е известно и с характерния си син цвят на водата.

  подводната гора в казахстанСнимка: www.lateet.com