Пещери в Мексико крият доказателства за извънземни същества?

Мистериозните артефакти, изобразяващи странни същества с издължени глави и овални очи, както и такива приличащи на космически апарати, са били открити от група археолози в мексиканска пещера. Някои от учените, участвали в експедицията, твърдят, че това може би е най-категоричното доказателство за контакт на древните хора с извънземни същества.

изображения на извънземни същества

Пещерата, в която е направено откритието се намира между градовете Веракруз и Пуебла, като всъщност това е свързана система от 3 пещери. В две от тях археолозите открили множество плочи, изобразяващи предполагаемите извънземни същества. В третата пещера екипът открил значителен брой златни артефакти. Първоначалното датиране на артефактите е 7000 години, но предстоят допълнителни тестове, които би трябвало да покажат приблизителната реална възраст на откритието.

древна пещера

На повечето каменни плочи са изобразени същества, изключително много наподобяващи днешната ни представа за извънземни, заедно с нещо като космически апарати или други транспортни средства. Според археолозите плочите са само част от по-голям артефакт, който засега не е открит, но очевидно свързан по някакъв начин със същества и устройства, непознати за днешната науката.

доказателства за контакт с извънземни

На една от плочите ясно се различава странното същество, стоящо до някакъв уред или в някакъв странен апарат. Също така има и различни символи, повечето от които още не са разгадани. Едно от най-интригуващите изображения е това как едно от тези същества подава някакъв кръгъл обект на, по всичко личи, племенен вожд. Логично на пръв поглед, артефактите са наречени ‘камъните на първата среща’.

откритие в пещера в Мексико

Интересно е, че в местни легенди се споменава за мистериозен ‘кораб’, останал от дълбока древност, погребан някъде в региона на пещерите. Това е една от основните причини да бъде проведена тази археологическа експедиция. Друга от причините е и наличието на вече открити в миналото артефакти, изобразяващи непознати същества и странни обекти.

древни извънземни

Но дори и най-смелите от екипа не са предполагали на какво ще се натъкнат. Археолозите твърдят, че това е най-силното доказателство за това, че Земята е била посещавана от извънземни същества в древността, които са имали контакт с хората.

плочи с изобразени извънземни

До какво ще доведе това откритие или какви ще са последиците за археолозите, все още предстои да се разбере.

откритие в пещера в Мексико

Археологът Хосе Агайо, участвал в екпедицията, твърди, че Националният институт по антропология и история не може да даде обяснение за находката, тъй като тя противоречи на писаната история.

доказателство за среща с извънземни

Ако в даден момент Националният институт по антропология и история реши да постави на показ намерените артефакти, това ще има голямо влияние върху всички. Това означава, че официална правителствена институция ще приеме един от забранените факти – съществуването на извънземни същества, посетили Земята и повлияли на различните култури по земното кълбо‘ – твърди археологът.