Пещери в Мексико крият доказателства за извънземни същества?

В началото на 2017 година бе съобщено, че в мексиканска пещера група археолози се натъкнали на мистериозни артефакти, изобразяващи странни същества с издължени глави и овални очи, както и такива приличащи на космически апарати. Някои от учените, участвали в експедицията, твърдят, че това може би е най-категоричното доказателство за контакт на древните хора с извънземни същества.

Пещерата, в която е направено откритието се намира между градовете Веракруз и Пуебла, като всъщност това е свързана система от 3 пещери. В две от тях археолозите открили множество плочи, изобразяващи предполагаемите извънземни същества. В третата пещера екипът намерил значителен брой златни артефакти. По първоначални изследвания са определени на 7000 години, но предстоят допълнителни тестове, които би трябвало да покажат приблизителната реална възраст на откритието.

древна пещераСнимка: www.youtube.com Автор: YouTube channel ‘Helium 24’

На повечето каменни плочи са изобразени същества, изключително много наподобяващи днешната ни представа за извънземни, заедно с нещо като космически апарати или други транспортни средства. Според археолозите плочите са само част от по-голям артефакт, който засега не е открит, но очевидно свързан по някакъв начин със същества и устройства, непознати за днешната науката.

На една от плочите ясно се различава странното същество, стоящо до някакъв уред или в някакъв странен апарат. Също така има и различни символи, повечето от които още не са разгадани. Едно от най-интригуващите изображения е това как едно от тези същества подава някакъв кръгъл обект на, по всичко личи, племенен вожд. Логично на пръв поглед, артефактите са наречени ‘камъните на първата среща’.

доказателства за контакт с извънземниСнимка: www.youtube.com Автор: YouTube channel ‘Helium 24’

Интересно е, че в местни легенди се споменава за мистериозен ‘кораб’, останал от дълбока древност, погребан някъде в региона на пещерите. Това е една от основните причини да бъде проведена тази археологическа експедиция. Друга от причините е и наличието на вече открити в миналото артефакти, изобразяващи непознати същества и странни обекти.

Но дори и най-смелите от екипа не предполагали на какво ще се натъкнат. Археолозите твърдят, че това е най-силното доказателство за това, че Земята била посещавана от извънземни същества в древността, които са имали контакт с хората.

До какво ще доведе това откритие или какви ще са последиците за археолозите, все още предстои да се разбере.

изображения на извънземни съществаСнимка: www.youtube.com Автор: YouTube channel ‘Helium 24’

Археологът Хосе Агайо, участвал в екпедицията, твърди, че Националният институт по антропология и история не може да даде обяснение за находката, тъй като тя противоречи на писаната история.

Ако в даден момент Националният институт по антропология и история реши да постави на показ намерените артефакти, това ще има голямо влияние върху всички. Това означава, че официална правителствена институция ще приеме един от забранените факти – съществуването на извънземни същества, посетили Земята и повлияли на различните култури по земното кълбо’ – твърди Агайо.