Пет метални обекта, за които няма научно обяснение!

По цялата планета ежегодно биват откривани артефакти, които учените не могат да обяснят. Част от тях са метални обекти, които сякаш са изпреварили времето си с хиляди години и учените се затрудняват да определят произхода им. Дали тези метални фрагменти не са доказателство, че преди хиляди години човешката раса била технологично много по-развита, или произходът им е извънземен?

Ще ви представим няколко подобни примера, за които учените остават безмълвни!

 • 250 000-годишно парче алуминий – в националния исторически музей в Клуж, Румъния, е изложено парче алуминий. Фрагментът е с размери 20 на 12.5 сантиметра, с дебелина от 7 сантиметра. Ако се вгледаме, не можем да отречем приликата му с някакъв изкопен инструмент. Парчето е открито през 1973 година в Румъния. Според тестовете то е съставено от 12 различни метала, като съдържанието на алуминий в парчето е 90 процента. Възрастта, на която е определено от откривателите му е главозамайваща – 250 000 години. По-късно тази информация е потвърдена от швейцарска лаборатория в Лозана.

  мистериозни артефакти

 • Мечът на Улфберт – намерени са няколко подобни меча, изработени от изключително здрав и чист метал, които все още озадачават учените. Всички те са маркирани с името Улфберт и два кръста. Изработени са от стомана, чието съдържание на въглерод е 3 пъти по-високо от останалите средновековни мечове. Подобна стомана започва да се произвежда едва през индустриалната революция през 18-ти век, или поне такова е всеобщото мислене!

  необясними открития

 • Митичният изгубен метал на Атлантида – през 2015 година, на бреговете на Сицилия били изхвърлени от морето 39 пръчки червеникаво-златист метал. Той бил определен като ‘орейхалк’ – металът, който според древните гърците се използвал в Атлантида. По-късно водолази открили още 47 парчета по дъното. Първоначално учените нямали обяснение какъв е този метал, тъй като за орейхалка се споменава само в древни текстове. Днес учените са на мнение, че орейхалкът е месингова сплав, изработена в древността чрез технология подобна на спояването. Това е сложен процес, който се извършва с помощта на цинкова руда, въглен и мед, като всичко това изисква задълбочени познания по химия.

  древни цивилизации

 • Мистериозната сфера на Бец – това странно, безшевно метално кълбо, с диаметър от 20 сантиметра, е открито от семейство Бец през 1974 година. Сферата бързо се превръща в обект на възхищение, противоречие и тревога измежду учени, военни, официални лица и уфолози, тъй като слуховете за този мистериозен обект се разпространяват с изключителна скорост. Семейството открило сферата по време на оглед след горски пожар. Единственото нещо, което изпъквало на иначе перфектно кръглата топка, бил малък, издължен триъгълник. Семейството решило да отнесе със себе си странния обект и именно тогава животът им се променя.

  метални необясними обекти

  Един от синовете в семейството свирел на китара. Един ден той забелязал, че сферата изкривява по причудлив начин звука от китарата, когато е в близост до нея. Малко след това сферата започнала да се търкаля сама из къщата на Бец. Семейството докладвало за необяснимото поведение на сферата. На по-късен етап военните изследвали обекта, като установили, че вътре в металната топка има три по-малки такива. Но така и никой не успял да определи възрастта и произхода на мистериозната сфера.

 • НЛО-то на Кера –  през лятото на 1972 година, подобно на семейство Бец, две деца в Япония се натъкнали на обект, чийто произход остава мистерия. Обектът представлява метален купол, с плоско дъно и обръч около основата. Така нареченото ‘НЛО на Кера’ било с тегло от 1.3 килограма, 7 сантиметра високо и 15 сантиметра в диаметър. На плоското дъно се виждали няколко дупки. След анализ установили, че обектът е кух, като в него имало друг по-малък такъв. Твърди се, че този обект, също като сферата на Бец, се движел сам, без логично обяснение.

  метални фрагменти без обяснениеСнимки: www.look4ward.co.uk

Дали тези причудливи находки са доказателство за отдавна изчезнала цивилизация населявала Земята, или може би това са следи от извънземна намеса в човешката история?