Открита е още една огромна база на Луната – може би извънземна?

Лунният изкуствен сателит на НАСА, Реконесанс, успял да заснеме странен обект на повърхността на Луната. Според ловци на НЛО това е още един обект, който не може да бъде обяснен.

Според редица изследователи, обектите, които са уловени на снимките са с особена и в същото време удивителна геометрия, което от своя страна води до възникването на някои теории и въпроси, въпреки че няма нищо сигурно що се отнася до произхода и какво точно представляват тези обекти.

Уфолози и ‘ловци на НЛО’ са на път да разпространят снимки, като искат да се разбере, че това са ‘тайни бази’, направени от интелигентни същества от друга планета. НАСА от друга страна, твърди, че подобни изображения са погрешно тълкувани и се правят прибързани заключения.

извънземна лунна база

През последните години снимките, които показват нещо като извънземни бази на Луната са учетворили броя си.

Докато някои снимки очевидно са проява на парейдолия*, то други определено ни карат да се замислим какво всъщност виждаме.

парейдолия* – психично явление, породено от неясно, неопределено и лошо разпознаване на обект.

В допълнение към големия брой интересни обекти на повърхността на Луната, изявления от бивши астронавти, правителствени лица с висок ранг и редица учени създават огромна конспиративна теория, поставяща под въпрос произхода на естествения спътник на Земята.

Доктор Бранденбург (допринесъл много за мисията на НАСА наречена Клементайн – мисия за изучаване на Луната, в която работят рамо до рамо НАСА и Националната агенция за противовъздушна отбрана на САЩ) твърди следното:

‘Това беше мисия (говори за Клементайн), чиято цел бе да заснемем структури по повърхността на Луната, наподобяващи изкуствено издигнати обекти. От всички снимки, които съм виждал от повърхността на Луната, най-впечатляващата е тази на обект с ширина около километър и половина. Това по никакъв начин не приличаше на естествено образувание и не би трябвало да е там. Като член на тази организация, гледам на тези изображения с тревога, защото тези обекти не са наше дело, ние нямаме възможностите нито ресурсите да изградим нещо подобно. Следователно, някой друг ги е построил там!’

Доктор Бранденбург допълва, че след като мисията Клементайн завършила, събраните снимки били анализирани от високо елитен отряд с най-висока степен на секретност.

‘…Общо взето те взеха снимките със себе си и ни казаха повече да не се месим и да не говорим за това…’

Интересно е, че Бранденбург споменава и следното: 

‘Бяхме наясно за възможността за извънземно присъствие в близост до Земята…’

Доктор Бранденбург ни връща към един определен момент:

‘Седя в стая с няколко пенсионирани генерали, адмирали и бивши военни и гледахме нещо, което приличаше на въздушен конфликт в космоса. Най-висшият генерал между нас са обърна към мен и каза: Откъде мислиш, че са? и тогава аз отговорих – Нямам представа сър, другите колеги говорят, че идват от планета на 49 светлинни години от Земята!’


Видео: YouTube channel ‘Streetcap1’