Огнените кълбa в небето остават неразгадани – октомври 2017!

Какво точно се случва в небето? Ужасяващи и необясними шумове като от експлозия се чуваха по цялото земно кълбо през 2017 година. Известно е, че този феномен не е нещо ново, но през последните години се наблюдава значително увеличение на честотата му.

огнени кълба в небетоСнимка: www.strangesounds.org

В началото на октомври 2017 година, в щата Северна Каролина, САЩ, спокойното утро било прекъснато от оглушителен гръм, който бил толкова силен, че разлюлял прозорците на къщите в околността. Няколко седмици по-късно, още един гръм, но този път по-силен, е чут в същата област, като досега няма обяснение за нито един от двата.

На същите дати, много по на север от Севeрна Каролина, са чути подобни звуци – в Аляска и в Британска Колумбия. Жителите на градчето Чарли Лейк твърдят, че помислили, че нещо избухнало над къщите им. Местните метеорологични институти не могат да определят източника на силните оглушителни гърмежи. Някои жители в околностите твърдят, че видели няколко огнени кълбета в небето същата вечер. Възможно ли е малък метеорит да е причината за гърмежите в небето?

гръмотевици в небето октомври 2017 годинаСнимка: www.amsmeteors.org

Подобни огнени кълбета са забелязани в Шри Ланка и в Обединените Арабски Емирства, отново през месец октомври 2017 година. Докато за феномена в Шри Ланка се смята, че е причинен от малък метеорит, то в ОАЕ са на мнение, че това, което наблюдавали са отломки от руска ракета, доставила товар на Международната космическа станция.

останки от ракета падатСнимка: www.spaceflightnow.com

Възможно ли е всички тези гърмежи и огнени кълба да са в резултат на естествен феномен или нещо по-зловещо се е случило тогава? Дали правителствата не ни държат в неведение за интензивен метеоритен дъжд или за вид секретна военна мисия? Каквато и да е причината, нещо странно се случва над главите ни!