Дали НАСА не трябваше ‘да погледне още веднъж’ тези снимки преди да ги покаже?

От стъпването на Луната през 1969 година досега съществува подозрението, че това не е нищо повече от един добре дирижиран сценарий. В опит да сложи край на тази световноизвестна конспиративна теория, НАСА даде достъп до повече от 14 000 снимки от мисиите Аполо, осъществявани в периода 1961-1975 година. С това си действие агенцията цели да докаже по неопровержим начин, че сме стъпвали на Луната, както и че на нея няма нищо друго освен скали и прах. Но дали на някои от снимките не се ‘вижда повече, отколкото трябва’?

През последните десетилетия много изследователи и уфолози посочват множество мистерии свързани с Луната и кацането на нея, някои от които дори потвърдени със снимков материал, разпространен от не кой да е, а от НАСА. Смята се, че на спътника ни има неща, за които американската космическа агенция не иска да се знае от обществото. Нещо повече, според шотландския системен администратор и хакер Гари Маккинън* това е и основната причина за съществуването на космическия център Джонсън и в частност сграда 8. В интервю пред БиБиСи той твърди, че в тази сграда има отдел, чиято единствена задача е да заличава следи от НЛО активност по фотографии, преди те да бъдат показани публично.

Гари Маккинън* – през 2002 година е осъден на 70 години затвор за извършването на ‘най-голямото хакване на военни компютри в историята’. През 2012 година, след серия от протести в подкрепа на Маккинън в Британия, той е освободен и се завръща свободен на родна земя.

Според не малко експерти с разкриването на толкова много снимков материал, НАСА по-скоро ‘разбуни още повече духовете’, отколкото да ‘приключи’ сагата със стъпването на Луната и ‘странните обекти’, според мнозина, намиращи се на нея.

‘Изглежда, че е по-лесно да обясним несъществуването на Луната, отколкото, че я има’ – Робин Брет, учен от НАСА.

Ето и някои от мистериозните снимки:

В горната част на снимката ясно се вижда линия. Но въпросът е – какво представлява тя? Дефект на фотоапарата или пропуск при обработката на снимката, на която е уловено прелитащо покрай Луната НЛО?

Луната

Дори от разстояние добре се вижда, че близо до Луната има голям обект. Още един пропуск?

лунна повърхност

Поредната снимка, която по-скоро повдига въпроси, отколкото да дава отговори. Ако приемем, че светлините от снимката са звезди, то тогава какво представляват линиите под тях, които сякаш наподобяват тяхно естествено продължение? Това със сигурност е снимка, която заслужава да бъде щателно проучена.

спътника на Земята

На следващите две снимки може да се види синя светлина с кръгла форма. Интересното при тях е това, че в центъра на синия кръг има празно пространство във формата на нещо като сълза.

естественият спътник на Земята

снимка на Луната

На последните две снимки отново е заснета синя светлина, но за разлика от предишната тази е с издължена форма, като на едната се вижда и астронавт.

снимка от НАСА

повърхността на ЛунатаСнимки: www.ancient-code.com

Какво представляват всички тези обекти уловени на снимките? Дефект в използваната техника, пропуск при обработката на снимките или НЛО? Въпроси, чиито отговори тепърва предстои да разберем… или поне се надяваме!