НАСА даде достъп до над 14 000 снимки от мисиите на Аполo

Исторически момент, определян като малка крачка за човека и огромен скок за човечеството, който съвсем убедително развенчава съмненията, че човечеството никога не е стъпвало на Луната. Някои вярват, че това не е нищо повече от добре организирано събитие, създадено с цел правителството да държи в сянка хората, както и да ‘изпита търпението’ на Русия и останалите държави.

Програмата Аполо е създадена, за да изпраща хора на Луната както и да ги връща безопасно на Земята. Шест от мисиите на Аполо (11, 12, 14, 15, 16 и 17) постигат тази цел. Аполо 7 и 9 са мисии изпълнявани в орбита на Земята, с цел тестване на Командните и Лунните модули. От тези две мисии на Аполо не са се получавали данни за Луната.

астронавт на Луната

Целите на програмата не се свеждали само до изпращане на американци на Луната както и тяхното безопасно връщане на Земята, имало и други цели:

– създаване на технология за посрещане на други национални интереси в космоса
– постигане превъзходство на САЩ в космоса
– провеждане на програма за научно изследване на Луната
– подобряване способността на човека да работи на лунната повърхност

Въпреки, че конспирациите, за това дали човекът наистина е стъпвал на Луната, са били развенчавани на няколко пъти в миналото и до ден днешен те продължават да създават смут сред мнозина. Милиони хора по света вярват, че стъпването на Луната е една огромна измама както и че никога не сме имали средствата за подобно начинание. Един от най-често използваните аргументи в подкрепа на тези твърдения повдига следния въпрос – ‘Ако хората са стъпвали на Луната защо тогава не сме се връщали обратно през годините?’

След като има толкова много доказателства, които потвърждават, че стъпването на Луната е истина, защо хората продължават да мислят, че това е измама? Дали защото хората не вярват в правителството или има друга причина?

За да докаже недвусмислено, че хората са посещавали Луната, НАСА даде достъп до повече от 14 000 снимки направени по време на мисиите на Аполо в периода 1961-1975година. В архива създаден от НАСА се вижда, че преди 50 години сме разполагали с необходимото оборудване и технология не просто да пътуваме в космоса, но и да кацнем на друго небесно тяло в нашата Слънчева система.