НАСА даде достъп до над 14 000 снимки от мисиите Аполo

Исторически момент, определян като малка крачка за човека и огромен скок за човечеството, който съвсем убедително развенчава съмненията, че хората никога не са стъпвали на Луната. Някои вярват, че това не е нищо повече от добре организирано събитие, създадено с цел правителството да държи в информационно затъмнение обществото, както и да ‘изпита търпението’ на Русия и останалите държави.

Програмата Аполо е създадена, за да изпраща хора на Луната, както и да ги връща безопасно на Земята. Шест от мисиите на Аполо (11, 12, 14, 15, 16 и 17) постигат тази цел. Аполо 7 и 9 са мисии, изпълнявани в орбита на Земята, с цел тестване на командните и лунни модули. От тези две мисии на Аполо няма информация, станала обществено достояние.

астронавт на Луната

Целите на програмата не се свеждали само до изпращане на американци на Луната, както и тяхното безопасно връщане на Земята, имало и други цели:

  • създаване на технология за посрещане на други национални интереси в космоса
  • постигане превъзходство на САЩ в космоса
  • провеждане на програма за научно изследване на Луната
  • подобряване способността на човека да работи на лунната повърхност

Въпреки че конспирациите, за това дали човекът наистина е стъпвал на Луната, са били развенчавани на няколко пъти в миналото и до ден днешен те продължават да създават смут сред мнозина. Милиони хора по света вярват, че стъпването на Луната е една огромна измама, както и че никога не сме имали средствата за подобно начинание. Един от най-често използваните аргументи в подкрепа на тези твърдения повдига следния въпрос – ‘Ако хората са стъпвали на Луната защо тогава не сме се връщали обратно през годините?’

След като има толкова много доказателства, които потвърждават, че стъпването на Луната е истина защо хората продължават да мислят, че това е измама? Дали защото хората не вярват в правителството или има друга причина?

За да докаже недвусмислено, че хората са посещавали Луната, НАСА даде достъп до повече от 14 000 снимки направени по време на мисиите на Аполо в периода 1961-1975 година. В архива създаден от НАСА се вижда, че преди 50 години сме разполагали с необходимото оборудване и технология не просто да пътуваме в космоса, но и да кацнем на друго небесно тяло в нашата Слънчева система.