7 от най-зловещите места на планетата!

Много стари къщи, хотели, села или дори цели области по света са си спечелили през годините репутацията на призрачни места.

В тази статия ще ви представим само една малка част от тях някои, от които дори със забрана за достъп. Вероятно има защо!

 • Село Плъкли в графство Кент, Югоизточна Англия – на пръв поглед това е едно малко английско селце с население малко над 1000 души. За лош късмет на неговите жители от години се твърди, че то е обитавано от призраци. Слухът толкова силно се разпространил през годините, че властите в селото официално забраняват празнуването на Хелоуин. Празникът се явява причина за появата на стотици ‘търсачи на силни усещания’ в дните около празника, а присъствието им пречи на нормалния живот в селото. Въпреки това местните не отричат, че странни и плашещи звуци се чуват през различните части на нощта.

  английско село духовеСнимка: www.wonderslist.com

 • Къщата на фамилия Ридъл в окръг Палм Бийч, Флорида – построена е през 1920 година, собственост на Карл Ридъл. Официалната версия е, че той се самоубил в нея заедно с прислужника си и сега духовете им скитат в къщата. Любопитен факт е, че от страх местните избягват не само въпросната къща, но и всички околни.

  призрачна къщаСнимка: www.wonderslist.com

 • Затворът в град Маундсвил, Западна Вирджиния – градът е с над 120-годишна история. В следствие на лошите условия на живот, редица престъпници починали преди да излежат присъдите си. През 1995 година той официално затваря врати, защото се вярва, че душите на починалите затворници се скитат из него и плачат всяка вечер.

  призрачен затвор

 • Плантацията Мъртълс – историята на тази къща в САЩ започва със строежа ѝ през 1796 година. Твърди се, че е изградена върху древно индианско гробище, както и че била сцена на повече от 10 убийства. Местните вярват, че хората, посещаващи къщата, разгневяват призрачните ѝ обитатели. Също така те ежедневно се оплаквали от странни паранормални явления, което принудило властите в града да я затворят за посещения.

  къща обитавана от духовеСнимка: www.wonderslist.com

 • Островът на куклите, местност Сочимилко, Мексико – собственост на местния фермер дон Хулиан Сантана. Легендата гласи, че през 1950 година намира в канала удавено момиченце и нейният дух започва да го преследва. Решава да закачи кукла на близкото дърво, за да умилостиви духа ѝ, но закачането на кукли се превръща в мания. До смъртта си през 2001 година той събира над 1500 кукли, закачени по дърветата около дома си. Към днешна дата островът е туристическа атракция и се стопанисва от роднина на дон Хулиан.

  Островът на куклите в МексикоСнимка: www.wonderslist.com

 • Град Боди, Калифорния – призрачен град разположен по източните склонове на планинската верига Сиера Невада, Калифорния. Основан е през 1859 година като миньорски лагер след откриването на златни находища (намереното в града злато е оценено на 34 милиона долара). През 1880 година градът имал население от около 10 000 души. През 1961 година е обявен за национална историческа забележителност, а през 1962 година е превърнат исторически парк.

  призрачен град в САЩ

 • Гората Аокигахара, Япония – намира се в подножието на вулкана Фуджи и често е наричана ‘Гората на самоубийците’, защото от 1950 година досега в нея са извършени десетки самоубийства. Това е и причината гората да бъде под видеонаблюдение. През 2010 година в нея са регистрирани 54 самоубийства. В опит да заличи ‘черната слава’ на гората, местното правителство спира да публикува статистиката с броя на самоубийствата.

  гората на самоубийците в Япония