Научете кои са седемте най-страшни места на планетата!

Много стари къщи, хотели, села или дори цели области по света са си спечелили през годините репутацията на призрачни места. В настоящата статия ще Ви представим само една малка част от тях някои, от които дори със забрана за достъп. Вероятно има защо!

1.Село Плъкли в графство Кент, Югоизточна Англия – на пръв поглед това е едно малко английско селце с население малко над 1000 души. За лош късмет на неговите жители от години се твърди, че селото е обитавано от призраци. Слухът толкова силно се е разпространил през годините, че властите в селото официално забраняват празнуването на Хелоуин. Празникът се явява причина за появата на стотици ‘търсачи на силни усещания’ в дните около празника, а присъствието им пречи на нормалния живот в селото. Въпреки това местните не отричат, че странни и плашещи звуци се чуват през различните части на нощта.

ПлъклиСнимка: www.wonderslist.com

2.Къщата на фамилия Ридъл в окръг Палм Бийч, Флорида – къщата е построена през 1920год., собственост на Карл Ридъл. Официалната версия е, че той се е самоубил в нея заедно с прислужника си и сега духовете им скитат в къщата. Любопитен факт е, че от страх местните избягват не само въпросната къща, но и всички околни.

къщата на ридълСнимка: www.wonderslist.com

3.Затворът в град Маундсвил, Западна Вирджиния – градът е с над 120-годишна история. В затвора на града са държели престъпниците с оскъдни количества храна и провизии. Много от тях починали в резултат на лошите условия на живот. През 1995год. затворът официално затваря врати, защото се вярва, че душите на починалите затворници се скитат из него и плачат всяка вечер.

затвор

4.Плантацията Мъртълс – историята на тази къща в САЩ започва със строежа ѝ през 1796год. Твърди се, че е построена върху древно индианско гробище както и, че е била сцена на повече от 10 убийства. Местните вярват, че хората посещаващи къщата разгневяват призрачните ѝ обитатели. Също така те ежедневно се оплаквали от странни паранормални явления, което принудило властите в града да затворят къщата за посещения.

МъртълсСнимка: www.wonderslist.com

5.Островът на куклите, местност Сочимилко, Мексико – собственост на местния фермер дон Хулиан Сантана. Легендата гласи, че през 1950год. той намира в канала удавено момиченце и нейният дух започва да го преследва. Решава да закачи кукла на близкото дърво, за да умилостиви духа ѝ, но закачането на кукли се превръща в мания. До смъртта си(2001год.) той събира над 1500 кукли, закачени по дърветата около дома му. Към днешна дата островът е туристическа атракция и се стопанисва от роднина на дон Хулиан.

остров на куклите в МексикоСнимка: www.wonderslist.com

6.Град Боди, Калифорния – призрачен град разположен по източните склонове на планинската верига Сиера Невада, Калифорния. Градът е основан през 1859год. като миньорски лагер след откриването на златни находища(намереното в града злато е оценено на 34 млн. долара). През 1880год. градът е имал население от около 10 000 души. През 1961год. е обявен за национална историческа забележителност, а през 1962год.е превърнат исторически парк.

Боди Калифорния

7.Гората Аокигахара, Япония – намира се в подножието на вулкана Фуджи и често е наричана ‘Гората на самоубийците’, защото от 1950год. до сега в нея са извършени десетки самоубийства. Това е и причината гората да бъде под видеонаблюдение. През 2010год. в нея са регистрирани 54 самоубийства. В опит да заличи ‘черната слава’ на гората, местното правителство спира да публикува статистиката с броя на самоубийствата.

Аокигахара