Лавини разкриха най-стария замръзнал хуманоид

Група катерачи били на експедиция в Хималаите, където останали шокирани, след като попаднали на система от пещери, който изглежда скоро са се оказали на повърхността, след серия от големи лавини. Екипът от норвежки и шведски планинари открили останки на хуманоид, мъжки екземпляр от Палео епохата.

замръзнал хуманоид

Откритието бележи най-старите доказателства за човешко присъствие намерено в региона. При първоначалните анализи на скелета е установено, че костите са на възрастен мъжки Хомо Хабилис, за който се смята, че е обитавал земите наоколо преди 1.5 до 2.3 милиона години. Останките са изненадващо добре запазени. Следват още тестове и анализи, с цел да се установи точния произход на останките.

На мястото, където са открити останките, са открити също и сечива като каменни върхове на копие и няколко, не в добро състояние, кожени изделия, които също са обект на проучване.

хуманоид

Някои учени смятат, че въпросния индивид е част от малка група, която е надживяла ерата на по-голямата част вида си – теория, която ще бъде доказана или опровергана след въглеродните тестове за определяне на точната възраст на останките. Независимо от резултатите, това откритие дава повод за преосмисляне на теорията за колонизацията на планетата от човешкия вид.

Възможно е, по време на изследването на пещерата, в която са открити останките, да бъдат намерени още значими артефакти и други човешки и животински останки, но това ще отнеме време. Климатичните условия на такова отдалечено място в планината представляват голяма пречка за научните експедиции, целящи да разбулят тайната на замръзналия хуманоид.