На теория, целият Млечен път се явява огромна червеева дупка

На теория, цялата галактика „Млечен път“ може да се разгледа като огромен времеви-пространствен портал.

„Ако комбинираме картата на тъмната материя в Млечния път с последния модел за Големия взрив, обясняващ съществуването на галактиките, и ако приемем, че времеви-пространствените тунели съществуват, какво получаваме – нашата галактика може да има един такъв, като тунелът е с размерите на самата галактика. Но това не е всичко“, казва Паоло Салучи, астрофизик в Международния университет за напреднали проучвания в град Триест, Италия, също и експерт по тъмна материя. „Ние дори бихме могли да пътуваме през този времеви-пространствен тунел, тъй като, базирано на направените изчисления, този тунел би ни позволил да е пътуваме през него, тъй като и трябвало да е безопасно. Точно като този, който видяхме в филма ‘Interstellar’.“

Млечния път

Салучи е сред авторите на тази хипотеза, която скоро беше публикувана и разпространена с помощта на Международния университет за напреднали проучвания в град Триест. Резултата от съвместните проучвания на учени от Индия, Италия и Северна Америка кара учените да преосмислят теориите за тъмната материя.

Въпреки, че времеви-пространствените тунели (или както са познати още като Червееви дупки) набират популярност благодарение на научно-фантастичните кино продукции (филмът на Кристофър Нолан ‘Interstellar’), те са на фокуса на астрофизиците по цял свят от много години.

„Това, което се опитваме да направим с нашите проучвания, е да разгадаем уравнението, по което работеше астрофизикът ‘Мърф’ (героиня от филма „Interstellar“). Очевидно е, че ние успяхме да разгадаем уравнението, доста преди появата на филма“ – шегува се Салучи. „Всъщност, изучаването на тъмната материя е много интересно“ – завърша Салучи.