На теория, целият Млечен път се явява огромна червеева дупка

На теория, цялата галактика ‘Млечен път‘ може да се разгледа като огромен пространствено-времеви тунел.

Паоло Салучи, астрофизик в Международния университет за напреднали изследвания (UNICAM) в град Триест, Италия, също и експерт по тъмна материя твърди следното:

Ако комбинираме картата на тъмната материя в Млечния път с последния модел за Големия взрив, обясняващ съществуването на галактиките, и ако приемем, че пространствено-времеви тунели съществуват, какво получаваме – нашата галактика може да има един такъв, като тунелът е с размерите на самата галактика. Но това не е всичко. Ние дори бихме могли да пътуваме през този пространствено-времеви тунел, тъй като, базирано на направените изчисления, този тунел би ни позволил да пътуваме през него безопасно. Точно като този, който видяхме във филма Interstellar‘.

Млечния път

Салучи е сред авторите на тази хипотеза, която скоро бе публикувана и разпространена с помощта на Международния университет за напреднали изследвания в град Триест. Резултатът от съвместните проучвания на учени от Индия, Италия и Северна Америка кара учените да преосмислят теориите за тъмната материя.

Въпреки че пространствено-времеви тунели (или както са познати още като Червееви дупки) набират популярност благодарение на научно-фантастичните кино продукции (филмът на Кристофър Нолан ‘Interstellar‘), те са във фокуса на астрофизиците по цял свят от много години.

Това, което се опитваме да направим с нашите проучвания, е да разгадаем уравнението, по което работеше астрофизикът Мърф (героиня от филма Interstellar). Очевидно е, че ние успяхме да разгадаем уравнението, доста преди появата на филма‘ – шегува се Салучи.

Всъщност, изучаването на тъмната материя е много интересно‘ – завърша астрофизикът.