Древните обекти – изгубена технология или външна намеса?

Допускането, че в миналото човечеството било в контакт със същества от други светове, не е ново. Появата на така наречената Теория за древните астронавти* затвърждава схващането, че в далечното минало е имало външна намеса в човешките дела.

Теория за древните астронавти* – според нея още преди писаната история Земята е посещавана от същества от други светове. Предполага се, че това са древните божества aнунаки, повлияли съществено върху човешкото развитие.

Според мнозина доказателствата за подобни контакти са много. В продължение на векове експертите се опитват да разгадаят мистерията, свързана със строежа на някои древни обекти. Не се знае как точно древните цивилизации са местели каменните блокове на стотици километри разстояние. Но още по-голяма е загадката, свързана с това какви инструменти са използвали предшествениците ни, за да обработят невероятно прецизно камъните, тежащи тонове. Колкото повече изследвания се правят в тази насока, толкова повече въпроси възникват.

 • Саксайуаман – древна извънземна крепост?

  Саксайуаман в МексикоСнимка: ancient-code.com

  Древната и масивна крепост се намира край град Куско, Перу. Състой се от супер масивни и изсечени камъни, образуващи своеобразен пъзел. Интересното е, че всеки от камъните тежи приблизително 300 тона и е транспортиран от кариера в Андите, намираща се на около 50 километра от крепостта. Незнайно как тези камъни са изсечени и подредени с невероятна точност. В съвременни условия това може да се постигне само с помощта на лазер! И докато едни вярват, че древните хора са притежавали технология непозната за нас, чрез която са изградили крепостта, то други са на мнение, че същества от други планети са им помогнали.

 • Теотиуакан – ‘Градът на Боговете

  ТеотиуаканСнимка: ancient-code.com

  Теотиуакан е древен град в Мексико, който става известен с невероятния си пирамидален комплекс. ‘Градът на Боговете’ е основан около 1-ви век преди Христа. Неговите дизайн, архитектура и астрономическа подредба карат много хора да вярват, че строежът му не е човешко дело. Учените са установили, че подредбата на Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Луната и Пирамидата на Кецълкуатъл съответстват точно на разположението на звездите от Колана на Орион, както и на подредбата на Пирамидите в Гиза – цивилизация, живяла на хиляди километри от маите. Ако отхвърлим теорията за външна намеса, тогава как маите са го постигнали?

  Коланът на Орион и пирамидиСнимка: www.crystalinks.com

 • Пирамидите в Гиза

  пирамида в ГизаСнимка: ancient-code.com

  В пустинното плато, издигащо се над плодородната долина на река Нил се намира Некрополът в Гиза, част от който са и Пирамидата на Микерин, Хеопсовата пирамида и Пирамидата на Хефрен. Как е възможно разположението и на тези три пирамиди да съответства на звездите от Колана на Орион? Възможно ли е да е просто случайност или в строежа и подредбата им са намесени извънземни същества? Въпреки че са намерени писмени доказателства, които обясняват в до известна степен транспортирането на огромните блокове от далечните кариери, въпросите свързани със строежа на пирамидите остават. Предвид мащаба и сложността им, някои учени са на мнение, че тяхното предназначение не е просто да бъдат гробници, а много повече – обсерватории, слънчеви часовници, антени и дори портали към други светове!