Ловци на НЛО забелязаха изкуствени кули на Марс!

Марс е пълен с изненади. Познанията ни за Червената планета се увеличават с всеки изминал ден с помощта на открития подобни на това, на което ще се спрем в тази статия. Изкуствено издигнати кули на Марс е поредната добавка към дългия списък с необясними феномени на червения ни съсед.

Трите кули са подробно разгледани от ловци на НЛО в многобройни видеа. Но както се случва и с други подобни открития, напълно възможно е те да бъдат свалени или цензурирани.

три изкуствени кули на Марс

Изследвайки Марс с помощта на приложението Google Mars Map (Карта на Марс от Гугъл), ентусиасти открили ред от огромни кули на повърхността на Червената планета. Всяка една от кулите е висока по около 1.5 километра. Ако те не са естествено образувание, то това би било впечатляващо инженерно чудо, имайки предвид, че най-високата постройка на Земята е на половината на този размер (небостъргача Бурдж Халифа в Дубай е с височина от 828 метра).

древна извънземна цивилизация на Марс

За съставянето на карта на повърхността на Марс, Гугъл използва информация събирана от Глобалната система за наблюдение на Марс (MGS), като това включва снимки от изкуствените спътници, изпратени на Червената планета. Въпросното изображение е заснето през 1999 година, така че зоната, където се намират колосалните кули може вече да има различен облик.

Марсианските кули се намират в регион наречен Тера Меридиани. Интересен факт е, че обектите са разположени в идеална права линия, което е още един аргумент, подкрепящ тезата за изкуствения им произход. Съвпадение или не, този район беше избран за площадка за кацане на роувъра на НАСА Кюриосити (Curiosity). Тъй като залозите в една такава мисия са прекалено високи, то няма място за съвпадения или случайности.

изкуствени кули на Марс

Въпреки това учените от НАСА, изследващи повърхността на червения ни съсед твърдят, че не са попадали на нищо, което да не е с естествен произход, а всичко това са скални образувания. Психолози, работещи в същата организация са на мнение, че всички тези ‘открития’ са резултат от психичното явление парейдолия – поражда се от неясно, неопределено и лошо разпознаване на обект, оприличавайки го на нещо познато.

От друга страна можем да си зададем въпроса – ако от НАСА са открили останки от древна цивилизация, обитавала Марс, биха ли споделили това с обществото?