Защо спряха пилотираните мисии до Луната?

Питали ли сте се някога защо в продължение на десетилетия не се провеждат пилотирани мисии до Луната? Според много изследователи и уфолози, НАСА крие истината за това, което се е случвало на нея и все още продължава да се случва.

Много хора твърдят, че съществуват достатъчно доказателства, потвърждаващи съществуването на извънземна база на Луната. Разказите на бивши вече служители на НАСА и появяващите се разсекретени документи през годините ни навеждат на мисълта, че може би космическите агенции по света наистина крият нещо.

излитане на ракета

Защо с технологията, с която разполагаме все още няма изградена база на лунната повърхност? Или може би вече има направена, но не от нас. Може би мисиите никога не са спирали, а се провеждат тайно. Допускането за съществуването на подобна база би могло да обясни внезапното спиране на пилотираните мисии на Луната.

По официални данни след мисиите Аполо прекратени през 70-те, до ден днешен няма провеждани пилотирани мисии до Луната. Неотдавна Китай обяви, че подготвя такава до спътника ни през следващото десетилетие, но за съжаление с това се изчерпва информацията за предстоящото събитие.

Според Милтън Купър, бивш офицер от разузнавателните части на Военновъздушните сили на САЩ, не само, че има извънземна база на Луната, но и американското правителство е напълно наясно с това. Ако може да се приеме казаното от Купър за истина, то на спътника ни има изградена база с кодово име ‘Луна’, чиято дейност е пряко свързана с добиването на ресурси. Въз основа на информацията предоставена ни от космическите агенции знаем, че под лунната повърхност има значително количество Хелий-3 – изотоп на хелия, който се намира изключително трудно на Земята.

Какво представлява Хелий-3 и какво го прави толкова ценен?

Според Владислав Шевченко, член на Правителствения астрономически институт към Московския държавен университет ‘М. В. Ломоносов’, от ценния изотоп има запаси от над 500 000 тона на Луната, докато на Земята от него могат да бъдат добивани едва по няколко грама годишно. Евентуалното добиване на Хелий-3 би могло да покрие енергийните ни нужди за следващите няколко хилядолетия.

Но съществува ли в действителност извънземна база на Луната? Няма как да знаем това със сигурност, но е факт, че са откривани лунни камъни съдържащи изкуствено създадени метални сплави и радиоактивни изотопи, които не се срещат естествено в природата. Например месинг (сплав от мед и цинк), Уран 236 (радиоактивен отпадък) и Нептуний 237 (отпадъчен продукт на ядрените реактори и при производството на плутоний). Тук възниква въпросът – Дали тези метални сплави и радиоактивни изотопи са направени от някой или ние просто не допускаме възможността те да съществуват като естествени съединения в Слънчевата система?

тайна база на Луната

Доктор Харолд Урея, нобелов лауреат по химия, споделя:

Аз бях шокиран от камъните, донесени от астронавтите или по-точно от тяхното съдържание на титан’.

Доктор Бранденбург (допринесъл много за мисията на НАСА наречена Клементайн – мисия за изучаване на Луната, в която работят рамо до рамо НАСА и Националната агенция за противовъздушна отбрана на САЩ) твърди следното:

‘Това беше мисия (говори за Клементайн), чиято цел бе да заснемем структури по повърхността на Луната, наподобяващи изкуствено издигнати обекти. От всички снимки, които съм виждал от повърхността на Луната, най-впечатляващата е снимка на обект с ширина около километър и половина. Това по никакъв начин не приличаше на естествено образувание и не би трябвало да е там. Като член на тази организация, гледам на тези изображения с тревога, защото тези обекти не са наше дело, ние нямаме възможностите нито ресурсите да изградим нещо подобно. Следователно, някой друг ги е построил там!’

космонавт конспирации

В заключение, големият брой аномалии по лунната повърхност (често пъти откривани не само въз основа на информация предоставяна ни от космическите агенции, но и от любители астрономи), изказванията на бивши астронавти, високопоставени правителствени лица и учени дават предпоставка за зараждането на конспиративни теории.

Така или иначе, Луната остава един от най-мистериозните космически обекти в Слънчевата система, удивляващи ни от хилядолетия!