Камъните Ика – съжителство между човека и динозаврите?

Камъните Ика са един от най-мистериозните артефакти, някога намирани на планетата. Причудливите камъни открити в Перу изобразяват редица неща, които би трябвало да са непознати за древните хора – използването на електромагнитна енергия, пирамидите, космически пътувания, взиращи се в небесата хора с бинокъл, древни петроглифи и може би най-шокиращото – карта на Земята така, както е изглеждала преди 13 милиона години!

Камъните Ика представляват колекция от хиляди камъни, върху които има изображения, противоречащи на писаната история на човешкия вид. Едно друго странно изображение е съжителството на хората с динозаври и многобройни картини, включващи напреднала технология.

археология древни камъни

Измежду рисунките върху Ика камъните има някои, които са изключително подробни. Такива са камъни изобразяващи преливане на кръв, трансплантация на органи, методи за наблюдение на съзвездия и други напреднали технологии, които не би трябвало да съществуват в това далечно минало.

Сами по себе си като откритие, камъните са причина за избухването на полемики в научните среди, въпреки че изследвания сочат, че камъните са изключително стари. Колекцията е открита през 1961 година от обикновен фермер, заровени под пясъците на пустинята Окукаи.

Камъните се различават по размер, форма и цвят, като сред тях се отличават най-много сиви, черни, жълти и червени. Съставът им е предимно от окислен андезит (вулканична скала). Според учени от Мадритския университет по астрономия, камъните са на възраст между 60 000 и 100 000 години.

За пръв път се говори публично за камъните през 1966 година, когато доктор Хавиер Кабрера получава от приятел като подарък за рождения си ден един от въпросните камъни. Според доктор Кабрера камъните са част от древна ‘база данни’, изпълнена със странни събития и факти, които определено не пасват на приетата стриктна геологическа времева линия на еволюцията на човешкия вид.

мистериозни камъни Перу

Откриването на камъните Ика се смята за едно от най-големите противоречия в света на археологията. Според някои учени те биха могли да се приемат за доказателство за съжителство между хората и динозаврите, за които се смята, че са изчезнали преди около 65 милиона години. Тези твърдения са в пълен противовес с писаната история, като поставят под въпрос произхода на човека.

Сред причудливите рисунки по камъните има една, която вдига летвата дори още по-високо. Това е изображение на беззъба риба, за която се смята, че е изчезнала преди повече от 200 милиона години. Сред останалите камъни се различават сложни интервенции като преливане на кръв на бременна жена, трансплантация на органи, дори и трансплантация на дял от мозък, което от много учени е смятано за невъзможно, използване на електромагнитна енергия, както и карта на Земята от преди 13 милиона години.

камъните Ика антропология

Друго интересно нещо е присъствието на 13 съзвездия върху камъните Ика. Според учените изобразените съзвездия съответстват на тези от Вавилонския зодиак, който проследява движението на Земята във Вселената.

Тук е моментът да се спомене, че не малко ентусиасти са опитвали да фалшифицират камъни с цел да спечелят пари, но истинските камъни Ика са изключително сложни и е много трудно да бъдат пресъздадени. Интересно е, че самият доктор Кабрера, човекът, който разкрил камъните пред света, никога не се е опитвал да спечели от тях. Точно обратното, със свои средства се постарал да събере колкото се може повече от камъните, за да могат да бъдат изследвани обстойно.

древна история

Истината е, че камъните Ика са поредното доказателство, че историята, която познаваме, може би е грешна и както твърди авторът, продуцент, археолог и палеобиолог Робърт Сепър, ‘човекът е вид, страдащ от амнезия’.