Инцидентът Аурора – НЛО се разбива 50 години преди Розуел!

Градът Аурора в Северен Тексас, САЩ, се смята от мнозина за неприветливо място, където сякаш времето е спряло.

Най-близкият град, Далас, е на около 50 километра на изток. На пръв поглед нищо привлекателно, особено като се има предвид, че най-голямото функциониращо място е информационното бюро в центъра, което обаче не работи постоянно.

И въпреки това, всяко лято, голям брой туристи идват в града, привлечени от историята на това забравено от Бога градче. Туристите не търсят луксозни хотели, в които да отседнат, нито места, на които да се забавляват до сутринта. Идват с една единствена цел, а именно да открият останки от хуманоидно същество, за което се смята, че се е разбило в района с кораба си преди десетилетия.

Кадър от сериала ‘Досиетата Х’извънземен кораб катастрофира

Преди много години, според местни истории и легенди, огромен кораб паднал от небето и се приземил аварийно в покрайнините на град Аурора. Оттогава насам много търсачи на НЛО посетили мястото с идеята да открият физически доказателства за инцидента.

Ентусиасти обхождат обширни райони, в които се смята, че се е разбил извънземният кораб, като изследват безбройните пещери и подземия с надеждата за оцелял фрагмент. Жителите на градчето приемат с усмивка усилията и упоритостта на пристигащите търсачи на НЛО. Въпреки че почти всички жители са на мнение, че историята за разбилото се НЛО е нищо повече от шега, съществуват исторически факти и доказателства, които подкрепят разказа.

През 1897 година местните жители сигнализирали за голям брой странни обекти в небето над града. В същото време хора от Далас твърдели, че забелязали обект с формата на пура, реещ се в небето и излъчващ необичайна светлина.

Очевидно по онова време НЛО феномените не били от такова значение за обществото, с каквото са днес, но на 9-ти април 1897 година се съобщава за голям неидентифициран обект да се приземява аварийно с голяма скорост, избухвайки в близост до града.

Необичайното събитие е отразено от журналиста Ф. Е. Хейдън, работещ за вестник в Далас, който бил информиран от жител на Аурора на име Уиймс. Според сведенията инцидентът се случил пред очите на много хора.

сведения за катастрофа на НЛОСнимка: www.ancient-code.com

Според статията написана от Хейдън, НЛО-то се разбило в имота на тогавашен съдия Д. С. Проктър. Нещо повече, според Уиймс експлозията била толкова силна, че осветила целия град, като разпръснала отломки на площ от над 10 декара. Също така били открити тела на съществата, които управлявали кораба и те очевидно не били със земен произход. Телата били малки, но издължени. Погребани били в гробището край града. Местните жители направили погребални плочи, като гравирали в камъка силуета на кораба на пришълците.

В днешни дни, когато питат местните хора за въпросното събитие, някои от тях смятат, че историята, включваща извънземни, е малко вероятно да е реална, но относно експлозията, са на мнение, че това било метеорит. Други са на мнение, че цялата тази история е измислена от Хейдън и Уиймс.

Миналият век обаче, теорията за разбилото се НЛО била потвърдена от единствения останал жив човек, свидетел на събитието – Чарлз Стивънс. Той твърди, че бил заедно с баща си, когато видели голям светещ обект да пада в земите на съдия Проктър и че открили две или три тела. Странно е, че според историята разказвана от местните е имало само едно тяло, а не две, три или повече.

Години минали без никой да прояви какъвто и да било интерес. Надгробната плоча била открадната и така никой не може да посочи точното местоположение на гроба, чието евентуално откриване би било неопровержимо доказателство за истинността на събитието.

Снимка на гробището в град Аурорапогребани тела на извънземниСнимка: www.ancient-code.com

Интересно е, че през 2005 година, предавания свързани с НЛО феномени обръщат специално внимание на случката в град Аурора. Независимата организация МУФОН (най-голямата НЛО организация в САЩ и света) провежда собствено разследване, като достига до следи, сочещи към конкретни местоположения, където евентуално са заровени телата на пришълците. За тяхно съжаление местната управа не дава разрешение за ексхумация на гробовете.

В крайна сметка в доклада на МУФОН се твърди, че доказателствата не са достатъчно убедителни, като не изключват възможността цялата история да е плод на въображението на местните, с цел да направят град Аурора по-привлекателно място за туристите.