Открити са следи от непозната цивилизация в Индия!

През 2012 година археолози от Индия и Русия открили два древни ритуални комплекса в индийска провинция в Хималаите. В двата археологически обекта има множество уникални каменни статуи, които учените не могат да класифицират към коя цивилизация принадлежат.

Според руските учени статуите са дело на неизвестна досега за нас цивилизация, развивала се в Хималаите. След направените анализи, археолозите считат, че ритуалните комплекси са изградени през Средновековието.

древна загубена цивилизацияСнимка: www.ancient-code.com

‘Два ритуални комплекса бяха открити на високо и отдалечено място в планината, което е изключително труднодостъпно. Намерени са около 200 статуи на конници, като любопитното е, че на някои от конете седят по повече от един човек – двама, трима или дори четирима’ – твърди Вайчеслав Молодин, заместник директор в археологическия институт към Руската академия по науките.

Всички скулптури са изработени в един и същ стил и са старателно и богато украсени, като всяка една е уникална. Според откривателите, тази находка е единствена по рода си.

Близо до двата комплекса са намерени и няколко източника на вода и други каменни фигури, които най-вероятно са свързани със светилищата. Откритието е категоризирано като сензационно, тъй като има вероятност това да са останки от непозната за нас цивилизация, която се е развивала в Хималаите, изолирана от останалия свят.

непозната древна цивилизация в ИндияСнимка: www.ancient-code.com

Професор Молодин продължава:

‘Не е ясно към коя цивилизация принадлежи това откритие, тъй като досега не сме виждали нищо подобно. Предполагаме, че е народ, който умишлено се е изолирал в планината и се е устроил там. Мислехме, че знаем всичко за Индия, но очевидно никой не беше чувал за нещо подобно. Това откритие само потвърждава колко малко знаем за историята и планетата си’.

Експедицията продължила няколко години, като учените изследвали район в планината близо до границата между Индия и Пакистан в изключително тежки условия. Но всички трудности били забравени, след като учените се поздравили с уникалната находка. И до ден днешен продълвават проучванията в този отдалечен район на Хималаите.