Открити са следи от изчезнала цивилизация в Индия!

Археолози от Индия и Русия са открили два древни ритуални комплекса в Индийска провинция в Хималаите. В двата комплекса има множество уникални каменни статуи, които учените не могат да класифицират от коя цивилизация произлизат.

Според руските учени статуите принадлежат на неизвестна до сега за нас цивилизация, развивала се в Хималаите. След направените анализи, археолозите считат, че ритуалните комплекси са изградени през средновековието.

древна загубена цивилизацияСнимка: www.ancient-code.com

Два ритуални комплекса бяха открити, намиращи се на високо и отдалечено място в планината, което е изключително трудно достъпно. Открити са около 200 статуи на конници, като изключително любопитно е, че на някои от конете седят повече от един конник – два, три или дори четири.“ – твърди Вайчеслав Молодин – заместник директор в руския археологически институт към руската академия по науките.

Всички скулптури са изработени в един и същ стил и са старателно и богато украсени, като всяка една е уникална. Според откривателите, тази находка е единствена по рода си.

Близо до двата комплекса са открити и няколко източника на вода и други каменни фигури, които най-вероятно са свързани със светилищата. Откритието е категоризирано като сензационно, тъй като има вероятност това да са останки от непозната за нас цивилизация, която се е развивала в Хималаите, изолирана от останалия свят.

непозната древна цивилизация в индияСнимка: www.ancient-code.com

„Не е ясно към коя цивилизация принадлежи това откритие, тъй като до сега не сме виждали нищо подобно“ – продължава Молодин. „Предполагаме, че е народ, който умишлено се е изолирал в планината и се е устроил там. Мислехме, че знаем всичко за Индия, но очевидно никой не беше чувал за нещо подобно. Това откритие само потвърждава колко малко знаем за историята си и планетата.“

Експедицията продължила около 3 години, като учените изследвали район в планината близо до границата между Индия и Пакистан, в изключително тежки условия. Но всички трудности били забравени, след като учените се поздравили с изключително уникална находка.