Загадката с ‘пришълеца’ от Наска става все по-заплетена!

Група уфолози твърдят, че са открили останките на 5 мумифицирани извънземни тела в Наска, Перу. Убедени са, че имат научни доказателства, сочещи, че тези същества са от друг свят.

След като GAIA Paranormal (сайт, разследващ паранормална активност) публикува редица видеа, снимки и статии гласящи, че са открити мумифицирани тела на извънземни в Перу, цялата научна общност, занимаваща се с неидентифицирани обекти и активност, ‘полудя’ по тази тема!

За научните среди, осланящи се на традиционната наука, това твърдение не е нищо повече от ‘въздух под налягане’, докато за други, поддържащи теориите за паранормална активност, това е значима стъпка в опитите да се докаже извънземна активност на Земята в миналото и в наши дни.

Противоречията около тази история се задълбочават, след като са взети проби за ДНК изследвания от едно от мумифицираните тела – така нареченото ‘бебе извънземно’. Учените твърдят, че всичките 5 тела ще бъдат подложени на щателни ДНК анализи и ще бъдат сканирани с рентген.

останки на извънземно в Наска

Цялата тази история бележи началото си, когато GAIA, заедно с уфолога, автор и изследовател на паранормалното, Джейми Мусан, заявиха, че откритите мумифицирани останки в Перу са истински, а не плод на въображението на търсачи на сензации.

Твърди се, че мумифицираните същества са открити в района на Наска и, че повече наподобяват влечуги отколкото хуманоиди. В интервю за испанската телевизия RTL, Мусан споделя:

‘С помощта на научни изследвания доказахме, че преди време съществуването на живот извън нашата планета бе вероятно, но сега е реален факт’.

извънземни в Перу

Сега, за да се подсили объркването около загадъчното откритие, GAIA публикували още едно видео, което в детайли представя откритието – точното местонахождение и как били разположени телата. Въпреки че много учени заклеймяват откритието като фалшиво, от GAIA настоятелно твърдят, че е проведено реално научно разследване. Въпреки това, повечето учени изглежда са стигнали до съгласие на световния научен конгрес в Перу, че съществата не са реални, а представляват изкусно изработени макети от истински човешки останки. Нещо повече, на конгреса се е взело решение да се проведе разследване срещу GAIA, дали не е налице археологическо престъпление на територията на Наска. В отговор на всички тези нападки, от GAIA твърдят, че откритието е истинско.

В петото видео пред камерата говори Мелиса Тайтъл, главен изпълнител в сайта GAIA. Тя твърди, че предстои изследване на мумиите с гама лъчи и рентгенов скенер, както и допълнителни ДНК тестове.

извънземно бебе

Описвайки мястото, където са направени откритията и тестовете, които ще бъдат извършени, доктор Константин Коротков от университета в Санкт Петербург Русия, споделя следното:

‘Интересно е да се спомене, че успях да взема костна проба от бебето, тъй като то се е превърнало с времето в солидна кост и е по-лесно да се изследва костна проба, отколкото ако имахме проба от тъкан. Така се получава точно датиране на възрастта на пробата и пола на съществото. На пръв поглед може да се каже, че костната структура наподобява тази на човек’.

открити извънземни останкиСнимки: www.gaia.com

В отговор на тези твърдения други учени твърдят, че не може да се има доверие на доктор Коротков, заради съмнителната му репутация. Той е смятан за експерт в алтернативната медицина и дори твърди, че е успял да запечата на лента човешката душа, напускаща тялото на покойник.

Въпреки че са проведени множество тестове, учени и хора по света продължават да водят спорове дали въпросните останки са на пришълци, кацнали на Земята преди хиляди години, човешки останки или просто изкусна измама.