Загадката с „пришълеца“ от Наска става все по-заплетена!

Група уфолози твърдят, че са открили останките на 5 мумифицирани извънземни тела в Наска, Перу. Убедени са, че имат научни доказателства, сочещи, че тези същества са от друг свят.

След като GAIA Paranormal (сайт разследващ паранормална активност) публикува редица видеа, снимки и статии гласящи, че са открити мумифицирани тела на извънземни в Перу, цялата научна общност, занимаваща се с неидентифицирани обекти и активност, ‘полудя’ по тази тема.

За научните среди, осланящи се на традиционната наука, това твърдение не е нищо повече от ‘въздух под налягане’, докато за други, поддържащи теориите за паранормална активност, това е значима стъпка в опитите да се докаже извънземната активност на Земята в миналото и в наши дни.

Противоречията около тази история се задълбочават, след като са взети проби за ДНК анализи от едно от мумифицираните тела – така нареченото „бебе извънземно“. Учените твърдят, че всички 5 тела ще бъдат подложени на щателни ДНК анализи и ще бъдат сканирани с рентген.

останки на извънземно в наскаСнимка: www.gaia.com

Цялата тази история бележи началото си, когато GAIA, заедно с уфолога, автор и изследовател на паранормалното Джейми Мусан, твърдят, че откритите мумифицирани останки в Перу са истински, а не плод на въображението на търсачи на сензации.

Твърди се, че мумифицираните същества са открити в района на Наска и, че повече наподобяват влечуги от колкото хуманоиди. В интервю за испанската телевизия RTL, Мусан твърди: „С помощта на научни изследвания доказахме, че преди време съществуването на живот извън нашата планета бе вероятно, но сега е реален факт.

Извънземни в ПеруСнимка: www.gaia.com

Сега, за да се подсили объркването около загадъчното откритие, GAIA публикували още едно видео, което в детайли представя откритието – точното местонахождение и как били разположени телата. Въпреки, че много учени заклеймяват откритието като фалшиво, от GAIA настоятелно твърдят, че е проведено реално научно разследване. Въпреки това, повечето учени изглежда са стигнали до съгласие на световния научен конгрес в Перу, че съществата не са реални, а представляват изкусно изработени макети от истински човешки останки. Нещо повече, на конгреса се е взело решение да се проведе разследване срещу GAIA, дали не е на лице археологическо престъпление на територията на Наска. В отговор на всички тези нападки, от GAIA твърдят, че откритието е истинско.

В петото видео пред камерата говори Мелиса Тайтъл, главен изпълнител в сайта GAIA. Тя твърди, че са на път да изследват мумиите с гама лъчи и рентгенов скенер, както и да ги подложат на ДНК тестове.

Извънземно бебеСнимка: www.gaia.com

Описвайки мястото, където са направени откритията и тестовете, които ще бъдат направени, д-р Константин Коротков от университета в Петерсбург Русия, твърди: „Интересно е да се спомене, че успях да взема костна проба от ‘бебето’, тъй като то се е превърнало с времето в солидна кост и е по-лесно да се изследва костна проба, от колкото ако имахме проба от тъкан. Така се получава точно датиране на възрастта на пробата, пола на съществото. На пръв поглед може да се каже, че костната структура наподобява тази на човек.

Открити извънземни останкиСнимка: www.gaia.com

В отговор на тези твърдения, други учени твърдят, че не може да се има доверие на д-р Коротков, заради съмнителната му репутация. Той е смятан за експерт в алтернативната медицина и дори твърди, че е успял да запечата на лента човешката душа, напускаща тялото на покойник.

Въпреки, че са проведени множество тестове, учени и хора по света продължават да водят спорове дали въпросните останки са на пришълци кацнали на Земята преди хиляди години, човешки останки или просто изкусно изработена измама.