Дали извънземни не са изобразени на древен египетски ръкопис?

На древен египетски ръкопис в историческия музей в Кайро, използван при погребални церемонии, е изобразено нещо странно и досега необяснимо – обект във формата на диск, изобразен сякаш от него излиза ярка светлина, е кацнал на гърба на великия Сфинкс.

Възможно ли е това да е НЛО?!

НЛО в древносттаСнимка: www.ancient-code.com

Ловци на необясними явления са на мнение, че това е безспорно доказателство за връзка на Древен Египет със същества от други светове. Обектът, намиращ се на гърба на Сфинкса, не прилича на нито един изобразяван елемент в митологията на Древен Египет.

Подобни изображения, на необясними обекти, са разпознати и върху стенописи в храма на Сети, но за тях има теория, която гласи, че са резултат от корозията през вековете.

Необясними знаци и символи в храма на Сетихрам на Сети, Древен ЕгипетСнимка: wikimedia.org

Въпросната фигура, изобразена на погребалния ръкопис, прилича на диск, излъчващ силна светлина, като това изключително много наподобява начина, по който се описва НЛО днес.

Ако погледнем отблизо този древен ръкопис, се вижда, че това което е изобразено на гърба на Сфинкса има изпъкнал купол и три крака. Но какво прави Сфинкса толкова специален и какво ако това наистина е НЛО, а не някакво цвете или буболечка? Да, може да е цвете или някакво насекомо, но какво ако има някакво друго обяснение? Това, че има такава форма не означава нищо!

древен египетски ръкописСнимка: www.ancient-code.com

Истината е, че дори произходът на самия Сфинкс е неясен. Съдейки по ерозията, учените са на мнение, че той е приблизително на 12 000 години. Това е древен паметник, чийто тайни остават неразгадани и до днес. Твърди се, че са открити стенописи по стените на скрити зали под Сфинкса, които може и да съдържат истината за човешкия произход. Има защо да е сочен като един от най-тайнствените монументи на Земята.

Когато е открит за първи път, над пясъка се е показвала само главата на Сфинкса. Векове наред се смятало, че това е целият монумент, докато френският инженер Емили Барез предположила, че всъщност под пясъците лежи по-голямата част от паметника. След 11 години разкопки, Барез заедно с екипа си от археолози, успяват да разкрият масивното тяло на Сфинкса, което силно прилича на лъвско такова. Днес той е считан за най-големия монолитен паметник на планетата.

В подкрепа на гореспоменатия ръкопис, изобразяващ светещ диск на гърба на Сфинкса, учените са открили друг древен артефакт, който се смята за неоспоримо доказателство за контакт между египтяните и извънземни същества.

мистерия Древен ЕгипетСнимка: www.ancient-code.com

Наречен ‘Ръкописът на Тули’, древният артефакт описва в детайли невероятна сцена. Според превода на Седрик Леонард, текстът гласи следното:

‘Годината бе 22-ра, третият месец от зимата, шестият час на деня, измежду книжниците на Дома на Живота бе забелязан странен светещ диск, идващ от небесата. Нямаше глава. Размерът му бе един прът на дължина и един прът на ширина. Нямаше глас. Насочи се право към царския дворец. Бяхме объркани, прилоша ни. Веднага побързахме да съобщим на царя. Царят поиска да медитира.

Няколко дни по-късно те станаха многобройни в небето. Те светеха по-силно от Слънцето. Царят, ограден от армията си, гледаше тревожно. Беше точно след вечеря, когато дисковете се извисиха по-високо в южна посока. Риби и други животни започнаха да падат от небето – чудо, непознато за народа ни. По заповед на царя това събитие бе записано, за да може да бъде запомнено завинаги’.

Възможно ли е обектът на гърба на Сфинкса да е един от тези светещи дискове? Това ще остане мистерия, докато не бъде открито неопровержимо доказателство за тези древни събития.