Дали извънземни не са изобразени на древен Египетски ръкопис?

На древен Египетски ръкопис в историческия музей в Кайро, използван при погребални церемонии, е изобразено нещо странно и до сега необяснимо – обект във формата на диск, изобразен сякаш от него излиза ярка светлина, е кацнал на гърба на великия Сфинкс.

Възможно ли е това да е НЛО?!

НЛО в древносттаСнимка: www.ancient-code.com

Ловци на необясними явления са на мнение, че това е безспорно доказателство за връзка на древен Египет със същества от други светове. Обектът намиращ се на гърба на Сфинкса не прилича на нито един изобразяван обект в митологията на древен Египет.

Подобно изображение, на кацащ обект, е разпознато и върху стенописи в храма на Сети, но за него се смята, че е видът му е в резултат от корозията през вековете.

Обектът изобразен на погребалния ръкопис прилича на диск излъчващ силна светлина, като това изключително много наподобява начина, по който се описва НЛО днес.

Ако погледнем отблизо този древен ръкопис се вижда, че обектът на гърба на Сфинкса има изпъкнал купол и три крака. Но какво прави Сфинкса толкова специален и какво ако това наистина е НЛО, а не някакво цвете или буболечка? Да може да е цвете или някакво насекомо, но какво ако има някакво друго обяснение? Това, че има такава форма не означава нищо!

Древен Египетски ръкописСнимка: www.ancient-code.com

Истината е, че самият произход на Сфинкса е неясен, което помага значително, когато погледнем нещо такова като този древен папирус. Съдейки по ерозията, учените са на мнение, че Сфинксът е приблизителна на 12 000 години. Това е древен паметник, чийто тайни остават неразгадани и до днес. Твърди се, че са открити стенописи по стените на скрити зали под Сфинкса, които може и да крият истината за нашето съществуване. Има защо да е сочен като един от най-тайнствените монументи на Земята.

Когато е открит за първи път, над пясъка се е показвала само главата на Сфинкса. Векове наред се е смятало, че това е целият монумент. Докато френският инженер Емили Барез предположила, че всъщност под пясъците лежи по-голямата част от паметника. След 11 години разкопки, Барез заедно с екипа си от археолози, успяват да открият масивното тяло на Сфинкса, което силно прилича на лъвско такова. Това е най-големият монолитен паметник на планетата.

В подкрепа на горе споменатия ръкопис, изобразяващ светещ диск на гърба на Сфинкса, учените са открили друг древен артефакт, който се счита за неоспоримо доказателство за контакт между Египтяните и извънземни представители.

Наречен ‘Ръкописът на Тули’, древният артефакт описва в детайли невероятна сцена. Според превода на Седрик Леонард, текстът гласи следното:

„Годината бе 22-ра, третият месец от зимата, шестият час на деня, измежду книжниците на Дома на Живота бе забелязан  странен светещ диск идващ от небесата. Нямаше глава. Дъхът му носеше неприятна миризма. Размерът му бе един прът на дължина и един прът на ширина. Нямаше глас. Насочи се право към царския дворец. Бяхме объркани, прилоша ни. Веднага побързахме да съобщим на царя. Царят поиска да медитира.

Няколко дни по-късно те станаха многобройни в небето. Те светеха по-силно от Слънцето. Царят, ограден от армията си, гледаше тревожно. Беше точно след вечеря, когато дисковете се извисиха по-високо в южна посока. Риба и други животни започнаха да падат от небето – чудо непознато за народа ни. По заповед на царя това събитие бе записано, за да може да бъде запомнено завинаги.“

Възможно ли е обектът на гърба на Сфинкса да е един от тези светещи дискове? Това ще остане мистерия, докато не бъде открито твърдо доказателство, че тези древни събития наистина са се случили.