За силата на мисълта, с която може да променим живота си!

Мислите имат ‘способността да очертават’ върховете и спадовете в живота ни. За съжаление тази вътрешна сила често пъти бива пренебрегвана. Разгръщането на потенциала зависи от мислите, с които изпълваме съзнанието си всекидневно! Звучи клиширано, нали?

Но колко пъти подхождайки с негативна нагласа към дадено нещо резултатът е бил положителен?

човек

Чрез силата на мисълта предизвикваме Вселената и в крайна сметка получаваме това, за което сме си мислили по-рано независимо какво е било то – добро или лошо! Всяка мисъл дори неизказана има силата ‘да отива’ във Вселената и като бумеранг в последствие да се връща при нас. И само когато наистина приемем, че ключът към успеха се крие в собствената ни позитивна нагласа, тогава ще променим живота си към по-добро!

котка

Ето ги и трите ключови момента, на които е важно да обърнем внимание:

  • Трябва да внимаваме какви мисли приемаме – това е така, защото те могат съществено да ни повлияят. Ако искаме да бъдем успешни трябва да се научим да мислим като победител. Само защото дадена мисъл е насочена към нас не означава непременно, че трябва да я приемем. Например, непосредствено преди изпит в университета колега споделя, че се очаква изпитът да бъде много труден и едва ли някои ще успее да го вземе успешно. Но независимо от това ние сме уверени в знанията си и знаем, че ще се справим. И в обратната ситуация, повлияни от казаното, влизаме в залата неуверени и още по-несигурни подхождаме към задачите от изпита, съмнявайки се дори в неща, които при други обстоятелства не бихме подложили на съмнение.

  • Изкореняване на токсичните мисли – важно е да осъзнаем, че никоя мисъл няма силата ‘да бъде засадена в ума ни’, освен ако ние самите не сме го позволили. Токсичните мисли превръщат ума в бойно поле без победител. И както е казал великият Алберт Айнщайн – ‘Светът е такъв, какъвто го направим в мислите си!’

  • Изпълване на съзнанието с позитивни мисли – понякога е много, много трудно. Факт! Но ако искаме да бъдем човекът, с който да се гордеем след време, трябва да започнем да полагаме усилия от днес и от този момент! Това означава, че трябва да си поставим крайна цел и да започнем усърдно да работим за нейното реализиране – всеки ден! Определяме кои са по-малките цели, чието изпълнение ще спомогне в постигането на главната цел. Ако започваме деня си с нагласата, че днес сме с един ден по-близо до ГОЛЯМАТА ЦЕЛ и даваме всичко от себе си, то несъмнено тя скоро ще бъде реалност!