За силата на мисълта, с която може да променим живота си!

Мислите имат ‘способността да очертават’ върховете и спадовете в живота ни. За съжаление тази вътрешна сила често пъти бива пренебрегвана. Разгръщането на потенциала зависи от мислите, с които изпълваме съзнанието си всекидневно! Звучи клиширано, нали?

Но колко пъти подхождайки с негативна нагласа към дадено нещо резултатът е бил положителен?

човек

Чрез силата на мисълта предизвикваме Вселената и в крайна сметка получаваме това, за което сме си мислили по-рано независимо какво е било то – добро или лошо! Всяка мисъл дори неизказана има силата ‘да отива’ във Вселената и като бумеранг в последствие да се връща при нас. И само когато наистина приемем, че ключът към успеха се крие в собствената ни позитивна нагласа, тогава ще променим живота си към по-добро!

котка

Ето ги и трите ключови момента, на които е важно да обърнем внимание:

  • Внимавайте какви мисли приемате – това е така, защото те могат съществено да ви повлияят. Ако искате да бъдете успешни трябва да се научите да мислите като победител. Само защото дадена мисъл е насочена към вас не означава непременно, че трябва да я приемате. Например, непосредствено преди изпит в университета ваш колега споделя, че се очаква изпитът да бъде много труден и едва ли някои ще успее да го вземе успешно. Но вие сте уверени в знанията си и знаете, че ще се справите. И в обратната ситуация, повлияни от казаното, влизате в залата неуверени и още по-несигурни подхождате към задачите от изпита, съмнявайки се дори в неща, които при други обстоятелства не бихте подложили на съмнение.

  • Изкоренете токсичните мисли – важно е да осъзнаете, че никоя мисъл няма силата ‘да бъде засадена в ума ви’, освен ако вие самите не сте го позволили. Токсичните мисли превръщат ума в бойно поле без победител. И както е казал великият Алберт Айнщайн – ‘Светът е такъв, какъвто го направим в мислите си!

  • Изпълнете съзнанието си с позитивни мисли – понякога е много, много трудно. Факт! Но ако искате да бъдете човекът, с когото да се гордеете след време, трябва да започнете да полагате усилия от днес и от този момент! Определете коя е вашата крайна цел и започнете усърдно да работите за нейното реализиране – всеки ден! Определете кои са по-малките цели, чието изпълнение ще спомогнат в постигането на главната цел. Ако започвате деня си с нагласата, че днес сте с един ден по-близо до ГОЛЯМАТА ЦЕЛ и давате всичко от себе си, то несъмнено тя скоро ще бъде реалност. И помнете всичко се крие в позитивната нагласа!