За силата на мисълта, с която може да променим живота си!

Мислите имат ‘способността да очертават’ върховете и спадовете в живота ни. За съжаление тази вътрешна сила често пъти бива пренебрегвана. Разгръщането на потенциала зависи от мислите, с които изпълваме съзнанието си всекидневно! Звучи клиширано, нали? Но колко пъти подхождайки с негативна нагласа към дадено нещо резултатът е бил положителен?

Чрез силата на мисълта предизвикваме Вселената и в крайна сметка получаваме това, за което сме си мислили по-рано независимо какво е било то – добро или лошо! Всяка мисъл дори неизказана има силата ‘да отива’ във Вселената и като бумеранг в последствие да се връща при нас. И само когато наистина приемем, че ключът към успеха се крие в собствената ни позитивна нагласа, тогава ще променим живота си към по-добро!

Ето ги и трите ключови момента, на които е важно да обърнем внимание:

котка

1.Внимавайте какви мисли приемате – това е така защото те могат съществено да Ви повлияят. Ако искате да бъдете успешни трябва да се научите да мислите като победител. Само защото дадена мисъл е насочена към Вас не означава непременно, че трябва да я приемате. Например, непосредствено преди изпит в университета Ваш колега споделя, че се очаква изпита да бъде много труден и едва ли някои ще успее да го вземе успешно. Но Вие сте уверени в знанията си и знаете, че ще се справите. И в обратната ситуация, повлияни от казаното, влизате в залата неуверени и още по-несигурни подхождате към задачите от изпита, съмнявайки се дори в неща, които при други обстоятелства не бихте подложили на съмнение.

2.Изкоренете токсичните мисли – важно е да осъзнаете, че никоя мисъл няма силата ‘да бъде засадена в ума Ви’, освен ако Вие самите не сте го позволили. Токсичните мисли превръщат ума в бойно поле, без победител. И както е казал великият Алберт Айнщайн –‘Светът е такъв, какъвто го направим в мислите си!

3.Изпълнете съзнанието си с позитивни мисли – понякога е много, много трудно. Факт! Но ако искате да бъдете човекът, с когото да се гордеете след време, трябва да започнете да полагате усилия от днес и от този момент! Определете коя е Вашата крайна цел и започнете усърдно да работите за нейното реализиране – всеки ден! Определете кои са по-малките цели, чието изпълнение ще спомогнат в постигането на главната цел. Ако започвате деня си с нагласата, че днес сте с един ден по-близо до ГОЛЯМАТА ЦЕЛ и давате всичко от себе си, то несъмнено тя скоро ще бъде реалност. И помнете всичко се крие в позитивната нагласа!