Защо са построени хиляди пирамиди на Земята?

Повечето от нас знаят само за съществуването на пирамидите в Египет и Мексико, но истината е, че тези специфични структури не са характерни само за тези две страни. Има повече от 1000 пирамиди в Централна Америка, 300 в Китай и над 200 в Судан. В Египет пирамидите са около 120.

древна пирамида

Но защо има толкова много пирамиди? Още по-любопитният въпрос е защо всички те си приличат толкова много? Как древните египтяни са успели да позиционират Великата пирамида в Гиза в центъра на Земята? Има безброй много въпроси свързани с пирамидите по света. Но може би най-важният от всички е ‘Защо са били построени пирамидите’? Ако те не са били издигнати, за да служат като гробници, защо тогава древните култури са инвестирали години труд, за да ги създадат?

Учен от Института по физика в Украйна, прекарал повече от десетилетие в изследване на множество пирамиди с различна височина и пропорции – доктор Володимир Краснохоловец. Работата му била толкова важна, че руското правителство му помогнало в строителството на пирамида с височина от 44 метра в Москва.

пирамида в Мексико

Ето и някои от откритията направени от него, които поне в до известна степен биха обяснили защо са се строили пирамиди в древни времена:

  • имунната система на организмите се подобрява, поради повишения броя левкоцити в кръвта.
  • подобряване регенерацията на тъканите, както и повишение в степента на оцеляване на клетъчната тъкан, която преди това е била заразена с вируси и бактерии.
  • семена съхранявани в пирамида от 1 до 5 дни показвали от 30 до 100 процента повишение в последвалия добив.
  • скоро след построяването на пирамидата до езерото Селигер в Русия се установило значително подобрение на озона в този район.
  • пирамидите построени в Южна Русия (Башкирия) изглежда имат положителен ефект върху производството на петрол, тъй като последният е станал с 30 процента по-малко вискозен. Също така добивът от петролните кладенци се е повишил според тестове проведени от Московската академия за петрол и газ.
  • осъществил се експеримент с участието на 5000 затворници. Те консумирали сол и пипер, които преди това се съхранявали в енергийното поле на пирамида. Резултатите били повече от забележителни – участниците в теста били с намалени прояви на насилие, също така цялостното им поведение се е подобрило.
  • радиоактивните вещества показват понижено ниво на радиация в пирамидата.
  • физиците наблюдават значителни промени в температурните прагове на свръхпроводимост и в свойствата на полупроводникови и въглеродни наноматериали.