Поредното откритие през приложението Google Earth!

Поредното зашеметяващо откритие направено през приложението Google Earth – гигантска стена под водата обикаля цялото земно кълбо! Това се нарежда до други невероятни открития направени през приложението – гигантска пирамида до бреговете на Португалия, подводни кули, потънали градове и много други.

Разбира се, колкото и главозамайващи да са тези открития, има и теория, че това не е нищо повече от ‘бъг’ в софтуера на приложението. Защитаващите тази теория твърдят, че приложението използва множество снимки, за да създаде глобално изображение на Земята. Там, където снимките се съединяват се получава ‘бъг’, който в много случаи прилича на неизвестна структура.

мистериозна древна стена

Да, може би тази теория до известна степен е оправдана, но никой не може да отрече, че някои от тези ‘бъгове’ се оказаха пирамиди на маите, потънали преди стотици години, друг такъв ‘бъг’ се оказа най-големият древен град на маите, както и редица други. Това ни кара да се замислим, че въпросната стена може и да не е просто някаква грешка в софтуера на приложението.

Възможно ли е древна цивилизация, непозната за нас, да е изградила стена, обикаляща цялата планета. Ами ако в миналото тази стена е била на повърхността? Днес имаме Китайската стена, която има дължина над 8800 километра! Да, размерите на новооткритата стена са много по-внушителни от тези на Китайската стена, но не са малко и мненията, че в древността по земята са бродели гиганти.

Имайки предвид хилядите открити древни монументи и артефакти, за които учените не могат да дадат обяснение, съществуването на една такава стена, може би не е чак толкова невъзможно!


Видео: YouTube channel ‘Flat Earth Arabic’