Хората, които често закъсняват са по-щастливи от другите!

Ако сте известен като приятеля, който винаги закъснява – не се притеснявайте. Според изследване, проведено през 2017 година е установено, че закъсняващите хора са по-положително настроени както и, че имат приключенски и забавен дух! Но ако сте от тези, които винаги чакат, то тогава щом разберете начина, по който е устроено мисленето на закъсняващите ви приятели, прочитайки тази статия, може би ще ги разберете!

пясъчен часовник

Ето ги и някои от интересните и страхотни качества, които ни помагат да си обясним защо закъсняващите, въпреки голямото си желание за точност, обикновено се провалят:

  • Имат усещането, че ‘времето минава по-бавно’ – Джеф Конте от Калифорнийския университет в Сан Диего провел експеримент и в него взели участие два типа хора – ‘А’ и ‘Б’. Хората от тип ‘А’ били силно натоварени в ежедневието си хора и с високи постижения, докато хората от тип ‘Б’ били тяхната пълна противоположност. По време на експеримента, Конте пуснал таймер за точно една минута. След това попитал всеки от участниците колко време е минало според тях. Осредненият отговор на хората от тип ‘А’ бил 58 секунди, а този на хората от тип ‘Б’ – 77 секунди. Тези 19 секунди може и да не изглеждат много, но само си представете колко по-голяма би била разликата, ако същият експеримент се проведе, но този път за 1 час!

  • Според кардиолозите е по-малко вероятно да преживеят сърдечно-съдови заболявания – хората, които винаги идват на време се притесняват да не ‘развалят реномето’ си на точен човек или да не ядосат другия човек, например. Но това притеснение малко или много стресира този тип хора и поради тази причина те са по-предразположени към сърдечно-съдови заболявания. От другата страна, закъсняващите като, че ли са ‘оперирани’ от подобен род притеснение и не изпитват този стрес.

  • Закъсняващите хора са по-големи оптимисти – стараят се да използват колкото се може повече от времето си, за да свършат много неща, но често пъти не преценяват правилно необходимото им време!

  • Оптимизмът им ги прави по-успешни – като по-позитивни, закъсняващите хора вдъхват повече доверие на колегите и клиентите. Също така, те са и по-добри търговци, защото техният оптимизъм ги предпазва от това да бъдат обезсърчени от неуспехите.

  • Ентусиасти са – според енеаграмата*, закъсняващите хора са от типа ‘ентусиаст’. Според въпросната класификация, закъсняващите хора са с по-позитивно отношение към живота, обичат да пътуват и лесно се ‘палят’ по различни проекти.

    енеаграма* – класификация, включваща девет типа на личността – всяка представена с нейните ключови силни и слаби страни.

    енеаграмаенеаграма на личността

  • Проявяват разбиране, когато другите закъсняват.

Не забравяйте, че никой не може да бъде напълно точен през цялото време! Особено ако живее в голям град, където трафикът е непредсказуем. Така че следващия път, когато приятелят ви отново закъснее не го ‘поздравявайте’ с укорителна забележка, защото нищо чудно следващият път вие да бъдете ‘закъснелия приятел’. 🙂