Поредното загадъчно изображение от Google Earth

Ловци на извънземни’ са убедени, че поредният, открит чрез приложението Google Earth, мистериозен обект е разбил се космически кораб. Неидентифицираният обект е открит на самотен остров, носещ името ‘Южна Джорджия’, който се намира на югоизток от Аржентина и североизток от Антарктида. На острова живеят приблизително 20 човека, като той по нищо не се различава от суровия пейзаж на Антарктида – планини и равнини сковани от лед.

Това е поредното откритие на необикновен обект, направено с помощта на приложението Google Earth, като несъмнено поражда редица въпроси без отговор.

Снимка на мистериозния обект от приложението Google Earth 
мистериозен обект

Вместо доказателство за извънземен кораб, някои експерти твърдят, че това е резултат от голяма лавина, която е запратила скални отломки надолу по склоновете на планината. Един от поддръжниците на тази теория е доктор Ричард Уолър, доцент по географски науки в университета Кийли във Великобритания:

‘Лавината се е образувала в горните части на възвишението, в така наречената зона на акумулация на глетчера Новосилски. Част от глетчера или парче скала се е отчупило от върха на възвишението и се е свлякло в равнината. Следите в снега показват точно откъде е минало парчето, за да достигне мястото, на което го наблюдаваме днес’.

Следи от разпръснати сняг и лед в подножието на възвишението, където се предполага, че е имало лавина
неидентифициран обект Антарктида

Въпреки че на пръв прочит твърдението на доктор Уолър изглежда достоверно, след като се загледаме по внимателно виждаме изключително правилните следи в снега от мистериозния обект, като не можем да пренебрегнем факта, че от подножието на хълма, до мястото, където е спрял обекта (на разстояние почти 1 километър) има само 40 метра денивелация, тоест терена е сравнително равен.

Самият обект е с внушителни размери – почти 60 метра дължина и около 10-12 метра в диаметър. Ако това е скала или парче лед, отчупило се от глетчера, то би следвало да е с тегло от хиляди тонове. Защо нещо на теория толкова тежко е изминало почти 1000 метра в равнината, през сняг и лед, а не се е забило в момента, в който е паднало в подножието на възвишението? И възможно ли е парче лед или скала с подобно тегло да измине такова разстояние без да се разпадне?

Размер на обекта според Googlе Earth
разбит космически кораб

Интересно е, че на снимките от приложението Google Earth ясно се вижда къде е паднал обектът. В подножието на възвишението има разпръснат сняг и лед в следствие на силен удар. За тези отломки поддръжниците на конспиративните теории имат две основни версии.

Разпръснати сняг и лед в подножието на възвишението конспирация

Първата е, че това е мястото, където се е разбил летящ обект, разпръсквайки сняг и лед и след това, под влияние на голямата скорост, с която се е ударил, е продължил движението си в сравнително равния терен, докато не е спрял на близо един километър от хълма.

Разстоянието между възвишението и обекта според Google Earth 
необясним обект Антарктида

Другата версия гласи, че това е нещо, което било под снега и леда, а разпръснатите отломки са резултат от излизането му на повърхността с висока скорост. Според поддръжниците и на двете теории, поведението на обекта, а именно движението му през равнинния терен, подхожда на обект с много по-ниска маса, отколкото би било парче лед или скала с подобни размери.

Друг изключително любопитен факт е самата диря, оставена от мистериозния обект. Тя е с напълно правилна форма, с ширина около 9-10 метра. ‘Ловците на извънземни’ и поддръжниците на конспиративни теории застават зад твърдението, че ако въпросният обект е парче скала или лед, то тогава трябваше да има някакви отломки по протежението на дирята. Те са на мнение, че силата необходима да запрати обекта на такова разстояние би нарушила целостта му.

Следите, оставени от обекта
мистериозен обект Антарктида

Въпросният обект може да бъде видян през приложението Google Earth на следните координати: 54°39’45.13″S 36°11’42.18″W. А дебатите относно произхода на неидентифицирания обект ще продължат до момента, в който някой не отиде на място и предостави подробен снимков и видео материал.


Видео: YouTube channel ‘Az Znam / I Know’