Живей живота, който заслужаваш – само един е!

Често пъти започваме промените в живота си с едничката цел да го подобрим, но откъде да стартираме? Разбира се, че ако започнем да пием витамини или спрем газираните напитки например, би било полезно за нас, но това не са ‘онези промени’, които ще окажат съществено влияние върху живота ни.

В настоящата статия ще ви споделим кои са нещата, които трябва да променим, за да подобрим живота си!

  • Здравословното хранене – може би това е една от най-трудните, да не кажем дори и най-трудната промяна. Както знаем хранителните навици сме ги придобили още в ранна детска възраст, а тяхната корекция понякога се оказва истинско предизвикателство! Съветът на Сандра Прикер (фитнес инструктор и модел) е ‘Започнете с малки стъпки!’ Последното нещо, което някой иска е драстична промяна, нали? Дори мисълта за това е малко неприятна, а вероятността да се върнем към старите навици е голяма. Това е и причината, поради която много хора се провалят в диетата си. Когато действаме с малки, но постоянни стъпки в правилната посока, ще дадем време не само на организма, но и на ума си да ‘свикнат с идеята’, че храненето се променя!

    щастливи деца

  • Ако имаме повече от един нездравословен порок, с който сме решили да се борим, специалистите съветват да започнем само с един. Да кажем, че сме пушач с наднормено тегло и искаме да променим статуквото. И тук изниква въпросът ‘с кой проблем да се заема – пушенето или наднорменото тегло?’. Разбира се, в крайна сметка решението е изцяло наше, но според специалистите борбата би била по-резултатна, ако започнем с пушенето. Да, има вероятност от няколко ‘екстра’ килограма, но така или иначе проблемът с килограмите е налице. Това е така, защото битката с килограмите в повечето случаи се оказва по-продължителна от тази с цигарите.

    Всички сме чували – ‘избягвайте fast food’, ‘гответе по-често с пресни продукти’, ‘повишете физическата активност’, нали? Но е вярно, защото проблемът с килограмите не се крие в гените :), а в неправилната нагласа към проблема.

  • Стигаме до един много важен и често пъти недооценяван проблем – средата. Хората от нашето обкръжение са тези, които имат способността и да ни мотивират, и да ни подтиснат сериозно. Вероятно всеки е срещал поне веднъж в живота си ‘токсичен човек’. Според Джеф Келър, автор на книгата ‘Нагласата е всичко’, те не само, че са вредни, но и ‘заразяват’ с негативната си енергия. Никой няма нужда от подобни хора до себе си! Заобикаляйки се с позитивни хора, много скоро сами ще усетим промяната.

Не трябва да мислим просто позитивно, а самите ние да бъдем такива! Това не означава да се ‘разхождаме с главата в облаците’ и да не обръщаме внимание на проблемите, а да се стараем да търсим ‘по-светлата страна на нещата’. Необходимо е да се научим да приемаме проблема като възможност, а не като пречка, защото – всеки проблем има решение, а ако няма такова, значи не е проблем!