Живей живота, който заслужаваш – само един е!

Често пъти започвате промените в живота си с едничката цел да го подобрите, но от къде да стартирате? Разбира се, че ако започнете да пиете витамини или спрете газираните напитки например, би било полезно за вас, но това не са ‘онези промени’, които ще окажат съществено влияние върху живота ви.

В настоящата статия ще ви споделим кои са нещата, които трябва да се променят, ако искате да подобрите живота си!

щастие

Здравословното хранене – може би това е една от най-трудните, да не кажем дори и най-трудната промяна. Както знаете хранителните си навици сме ги придобили още в ранна детска възраст, а тяхната корекция понякога се оказва истинско предизвикателство! Съветът на Сандра Прикер (фитнес инструктор и модел) е ‘Започнете с малки стъпки!’ Последното нещо, което искате е драстична промяна, нали? Дори мисълта за това е малко неприятна, а вероятността да се върнете към старите си навици е голяма. Това е и причината, поради която много хора се провалят в диетата си. Когато действате с малки, но постоянни стъпки в правилната посока, ще дадете време не само на организма, но и на ума си да ‘свикнат с идеята’, че храненето се променя!

Ако имате повече от един нездравословен порок, с който сте решили да се борите започнете само с един, съветват специалистите. Да кажем, че сте пушач с наднормено тегло и искате да промените статуквото. И тук изниква въпроса ‘с кой проблем да се заемете първоначално – пушенето или наднорменото тегло?’. Разбира се, в крайна сметка решението е изцяло ваше, но според специалистите борбата би била по-резултатна, ако започнете с пушенето. Да, има вероятност ‘да се сдобиете’ с още няколко килограма, но така или иначе проблемът с килограмите вече е налице. Това е така, защото битката с килограмите в повечето случаи се оказва по-продължителна от тази с цигарите.

Това вероятно сте го чували – избягвайте ‘fast food, гответе по-често с пресни продукти, повишете физическата активност, нали? Но е вярно, защото проблемът с килограмите не се крие ‘в гените’ :), а в неправилната нагласа към проблема.

щастливи деца в гората

Стигаме до един много важен и често пъти недооценяван проблем – средата. Хората от нашето обкръжение са тези, които имат способността и да ни мотивират, и да ни подтиснат сериозно. Вероятно всеки е срещал поне веднъж в живота си ‘токсичен човек’. Според Джеф Келър, автор на книгата ‘Нагласата е всичко’, те не само, че са вредни, но и ‘заразяват’ с негативната си енергия. Никой няма нужда от подобни хора до себе си! Заобиколете се с позитивни хора и много скоро сами ще усетите промяната в себе си.

Не мислете просто позитивно, самите вие бъдете позитивни! Не казваме, че трябва да се ‘разхождате с главата в облаците’ без да обръщате внимание на проблемите. Но се старайте да търсите ‘по-светлата страна на нещата’. Научете се да приемате проблема като възможност, а не като пречка. И запомнете – всеки проблем има решение, а ако няма такова, значи не е проблем!