Езера и растителност открити на повърхността на Марс?

Марс е планетата, която най-много привлича вниманието на хората още от древни времена. Но през последните няколко години интересът ни се засилва прогресивно. Това се дължи предимно на откритията, които се правят на повърхността на Червената планета. Единственото нещо, което още не е открито там е живот. В последните години от НАСА потвърдиха следи от кислород, вода, метан и други елементи, които ‘крещят’, че би трябвало на Марс да има живот.

планетата МарсСнимка: pixabay.com Автор: GooKingSword

Оставяйки настрана официално обявените открития се обръщаме към ловците на аномалии, които използват архивите на НАСА, за да покажат една друга страна на Марс. Много от тях са откривали невероятни структури, които ни подсказват, че може би Червената планета е била дом на древни цивилизации.

Но най-големият въпрос е, след като може би в миналото Марс е бил дом на древна цивилизация, дали сега там има живот?

Сателитът на НАСА, Реконесанс, направил изумителна снимка от орбита на Марс, показваща нещо, което много прилича на воден басейн заобиколен от нещо като растителност.

следи от вода на Марс

Въпреки че от НАСА направиха официално изявление, че на Марс има следи от течна вода, то търсачите на аномалии са на мнение, че там има много повече от това, което световните космически агенции твърдят.

Все пак не всички са на мнение, че на планетата има изобилие от течна вода. Други изследователи смятат, че въпросните езера са съставени от други елементи в течно състояние, а не от вода.

Твърденията, че интелигентна форма на живот някога обитавала Марс, никога не са били по-достоверни. Най-вероятно са съществували преди милиони години.

Ако в миналото Червената планета имала атмосфера подобна на земната, ако е имало реки и океани от течна вода, най-логичното е да предположим, че е била един обитаван свят. А ако това е било така, то има вероятност този живот да се е развил до интелигентна форма на живот. Ако това е така, то постоянно откриваните структури по повърхността на Марс са силен коз в дебата за това дали някога е съществувала развита цивилизация на Марс.

Но фактът, че изглежда има езера от течна вода на повърхността на Марс, е силен аргумент, подкрепящ идеята, че там може би и сега има живот. Единственият начин да разберем дали това е така, е като изпратим хора на Червената планета, мисия, която цялото човечество очаква с нетърпение.

мисия до Марс

В момента, в който човешки крак стъпи на Марс, всичко ще се промени. Идеята, че живот съществува из цялата Слънчева система ще придобие други измерения.

Всъщност, не всички се нуждаят от физическо доказателство за извънземен живот. Едно от най-силните и влиятелни твърдения за феномена НЛО и извънземния живот идва от доктор Браян О’Леъри, бивш астронавт, професор по физика в Университета в Принстън:

‘Има изобилие от доказателства, че сме били посещавани, както и че извънземни цивилизации ни посещават от много, много години!’

Феноменът НЛО не е изолиран феномен наблюдаван само на Земята. Докато хиляди хора по цялото земно кълбо твърдят, че са виждали необясними явления, астронавтите в космоса също стават свидетели на феноменални събития от десетилетия.

Едно от най-изумителните изказвания за Марс бе направено от генерал Стабълбайн от армията на САЩ:

‘Има структури по повърхността на Марс. Ще ви кажа, че има структури също така и под повърхността на Марс, които е нямало как да бъдат заснети от камерите на Вояджър през 1976 година. Също така има машини на Червената планета, на повърхността и под нея, машини, които можете да видите в детайли и да разберете какво вършат’.


Видео: YouTube channel ‘Martian Archaeology’