Египетска пирамида в Австралия? Учените са на различни мнения…

Археолози вярват, че има огромна, 900 метра висока пирамида, скрита под слой почва и растителност в Австралия. Величествената структура е датирана на възраст от около 5000 години!

Пирамиди се срещат по цялото земно кълбо. Без значение накъде ще погледнем, древните култури са изграждали впечатляващи структури по цялата планета, като може би най-известният такъв паметник е великата пирамида в Гиза, древно инженерно чудо, устояло хиляди години.

Група археолози аматьори твърдят, че дълго преди европейците да достигнат до Австралия, египтяните са посетили тези отдалечени земи и дори са издигнали пирамиди там.

Колкото и налудничаво да звучи това, според група изследователи, повече от 5000 години след като древните египтяни са достигнали земите на Австралия, е открита пирамида в района на Северен Куинсланд.

скрита древна пирамида

Учените твърдят, че ‘Пирамидата на Уолш’, намираща се на около 30 минути път западно от крайбрежен град, се извисява на 922 метра височина. Смята се, че тя била мястото на кончината на египетския владетел Нефертиру.

Съдейки по думи на археолозите, в близост до Сидни са намерени йероглифи, издълбани в скала, на възраст от около 5000 години. Без съмнение надписите са дело на египетски мореплаватели, отбелязали откриването на Австралия върху огромен камък.

йероглифи

Въпросните йероглифи носят името Карионг, защото се намират на територията на националния парк до Брисбейн – Карионг. Също така са известни и като ‘Йероглифите на Госфорд’, тъй като се намират и в близост до област Госфорд в Ню Саут Уелс.

Съществуват много противоречия свързани с въпросните йероглифи. Видни археолози твърдят, че йероглифите на Госфорд са много по-скорошно дело и че е нелепо да се смята египтяните да са успели да достигнат до Австралия и още повече, да построят пирамида.

Аматьорът археолог Рей Джонсън успял да преведе йероглифи в националния археологически музей в Кайро и успешно описал и превел йероглифите на Госфорд.

Преводът разказва за трагичната съдба на египетски мореплаватели, които корабокруширали на враждебна земя – днешна Австралия.

Поглеждайки отново към пирамидата в Австралия, Рей Джонсън е убеден, че йероглифите от Госфорд споменават погребението на лорд Нефертиру на това място.

Нещо повече, Джонсън е убеден, че йероглифите разказват как египтяните са построили две пирамиди в Австралия, една от които е открита в Централен Куинсланд. В последствие пирамидата е разрушена, оставяйки местонахождението на другата пирамида пълна тайна.

древна пирамидаСнимки: www.ancient-code.com

Джонсън вярва, че втората пирамида се намира под слой почва и растителност, скрита за хората, останала непокътната хиляди години. Въпреки факта, че йероглифите разказват за пирамида намираща се района, въпросният район никога не е бил щателно изследван. Това се дължи на факта, че повечето видни учени смятат хълма, който според Джонсън крие пирамидата, за природно гранитно образувание. Въпреки това има и учени, които са на мнение, че това може да е пирамида подобна на тази, открита в Босна и Херциговина.

За момента остава загадка дали има пирамида в Австралия или е просто хълм с подобна форма.