Девет древни карти, които би трябвало да не съществуват!

Сред многобройните открития през годините има и такива, които, според някои учени, не би трябвало да съществуват. Такива открития са в противоречие с това, което знаем за произхода, развитието и възрастта на човешката раса. Много учени са на мнение, че древните цивилизации населявали Земята всъщност били много по-развити отколкото се смята. Откритието на няколко невероятни карти доказва, че може би човешката раса населява планетата от много повече години.

Съществуването на въпросните карти показва, че предците ни били истински изследователи и притежавали добре развита картографска система, която може да се съревновава с днешните технологии. Картите са и доказателство, че хората били запознати с точната форма и размер на Земята, което е в противоречие с общоприетото вярване.

 • Карта Зено (1380 година) – ясно изобразява границите на бреговете на Норвегия, Швеция, Дания, Германия и Шотландия. Интересно е, че картата посочва и точните географски координати на редица острови. Но как, след като уредите за измерване на географски координати са измислени около 200 години по-късно? И ако това не е достатъчно странно, картата изобразява Гренландия, но без ледено покритие.

  древни картиСнимка: www.smoliy.ru

 • Карта на Камерио (1502 година) – създадена през  1502 година, тази карта не изобразява нищо необичайно, освен факта, че използва сферична географска мрежа. По това време хората все още вярват, че Земята е плоска!

  невъзможни древни картиСнимка: www.ancient-code.com

 • Карта на Йехуди Ибн Бен Зара (1487 година) – изобразява останки от глетчери във Великобритания, също така и подробно описание на острови в Средиземно море, които в момента се намират под водата.

  карти изобразяващи древната земяСнимка: www.morethanpassingstrange.com

 • Карта на Хаджи Ахмед (1559 година) – изобразява в детайли западното крайбрежие на Северна Америка и Антарктида. На нея също се вижда и връзка по суша между Сибир и Аляска.

  древни цивилизации

 • Карта на Филип Буш (1737 година) – смята се, че тази карта е създадена с помощта на друга, много по-древна, която изобразява континента Антарктика много преди да бъде открит. Но тук удивителното е, че Антарктика е изобразена без лед. Показано е и точното местонахождение на Канарските острови, както и подводното плато, на което са разположени. Друго интересно е, че според изображенията, Антарктика е разделена на две части.

  древен атласСнимка: www.ancient-code.com

 • Карта на крал Хари (1502 година) – изобразява Северен Сибир и по-точно реки, които се вливат в Северния ледовит океан. Целият този район в момента е под дебел слой лед.

  АнтарктикаСнимка: wikimedia.org

 • Карта на Птолемей (15-ти век) – изобразява много точно цяла Европа, както и части от Африка и Азия.

  подробни древни картиСнимка: america.aljazeera.com

 • Карта на крал Хайме (1502 година) – изобразява пустинята Сахара по много различен начин – със зеленина, големи езера и реки, както и древни градове.

  карта която не трябва да съществуваСнимка: www.historytoday.com

 • Карта на Оронс Фине (1534 година) – поредната карта, която изобразява Антарктика преди да е открита, без ледена покривка, с реки и езера, брегова линия и цялостен релеф на континента.

  открития