В този град хората живеят без политика, религия и пари!

Ауровил. Звучи като град от филм на Дисни, но това е съвсем реален град намиращ се в Южна Индия, известен още като ‘Градът на Зората’. В тази приказна земя хората живеят без политика, религия или пари. Хора от различни националности и религии живеят в мир, използвайки система от размени, за да получат това, от което имат нужда.
Ауровил е открит от Мира Алфасса, позната още и с прозвището ‘Майката’. Тя е искала да създаде място където всеки може да живее в хармония, както и да работи съвместно с останалите по пътя към прогрес.

хора и Ауровил

религия и Ауровил

Въпреки, че Ауровил не е единствен по рода си град, той е единственият получил защита от ЮНЕСКО като международен град. Няма перфектни градове, но е доказано, че жителите на Ауровил водят много по-здравословен начин на живот. Живот, за който в много други градове биха му завидели. Ауровил е един прекрасен пример за това как би могъл да изглежда един град от бъдещето. Все още никой не може да каже кога и дали останалите градове по света ще последват примера му, но със сигурност ще бъде интересно да наблюдаваме този процес!

пари и Ауровил

политика и АуровилСнимки: brightside.me