Гигантска пирамида открита близо до бреговете на Мексико!

С помощта на сателитни снимки изследовател открил нещо, което може да се окаже една от най-големите пирамиди на Земята. Използвайки приложението Google Earth, ловецът на НЛО открил огромна ‘пирамида’, която е почти 10 километра в диаметър и се намира съвсем близо до бреговете на Мексико.

Хората всъщност дори не подозират какво още може да е скрито под повърхността на Световния океан. Остават ни още около 90 процента от океанското дъно, които тепърва очакват да бъдат изследвани. Учени са на мнение, че много древни градове, а защо не и цели цивилизации, са скрити под повърхността.

древна подводна пирамида

Уповавайки се на сателитни снимки от приложението Google Earth, Марсело Игазуста е на мнение, че това е действителна пирамида, озовала се под водата също така, както и много други древни структури и обекти. Това са координатите, на които можете сами да разгледате странното образувание на океанското дъно: 12°8’1.5″N, 119°35’26.4″W

Според известния уфолог Скот Уаринг откритието представлява перфектна пирамида с диаметър от около 10 километра. Според него може да има връзка между пирамидата и тези на ацтеките и маите, намиращи се не далеч на територията на Мексико.

пирамида под водата

Разбира се, не всички са на мнение, че откритието представлява пирамида. Според някои учени това е поредното геологическо образувание, което е интерпретирано погрешно.

Не много отдавна, тинейджър открил голям древен град на маите, използвайки Google Earth. Момчето забелязало, че разположението на градовете на маите съвпада с разположението на съзвездия на небето и по този начин достигнало до извода за местоположението на въпросния град. В последните години все повече изследователи се доверяват на приложението като на верен инструмент за проучване.