Моментите, в които Вселената сякаш ти проговаря!
Някои случки са изключително тайнствени, карат ни да се запитаме дали живота е низ от случайности или нещо сякаш управлява всичко. Случват се чудеса, дори и не толкова значими, които в последствие променят живота ни.

Да кажем, че си чул за работа, която не ти е по вкуса, но твой приятел продължава да настоява да отидеш на интервю с думите “довери ми се!”. И така стигаме до момента, в който си на интервю, на което разговаряш с приветлив, забавен и грижлив човек. Усещаш промяна! “Искам тази работа”, “Това е моето място!”. Следва постепенно развитие: шефът, който се превръща в ментор, колегата, който се превръща в приятел, работата, която не приемаше се превръща в призвание. Само няколко години след това осъзнаваш колко далеч може да стигне човек, започвайки от малкото, как тръпката се превръща във вълна отвъд въображението.

Чудеса и мистерии

Животът ни изпраща послания, постила малки чудеса по пътя ни. Чувате любимата песен на ваш приятел, завивате зад ъгъла и той е насреща ви. На бензиностанция заключваш ключовете за колата на предната седалка, но виждаш приятел на съседната бензиноколонка. Това е благодат, но има и друг вид –  по-изискан и фин вид, който бележи началото на нещо, или просто носи неочаквана наслада. Този ужасен ресторант!? Човекът, който е на съседната маса се оказва човекът, с който ще прекарате остатъка от живота си. Тази счупена вендинг машина – най-вероятно ще ви даде безплатно лакомство.Кой раздава тези дарове? Бог, Вселената, късмет, математическа безкрайност, която в крайна сметка управлява вендинг машината? Какъвто и да е отговорът, едно нещо е сигурно – светът е пълен с чудеса.

Едно е хубаво да се знае – не можем да открием чудесата ако ги търсим непрестанно, те сами ще дойдат при нас, от нас се иска само да ги разпознаем и оценим!