Моментите, в които Вселената сякаш ви проговаря!

Някои случки са изключително тайнствени, карат ни да се запитаме дали животът е низ от случайности или нещо сякаш управлява всичко. Случват се чудеса, дори и не толкова значими, които в последствие променят живота ни.

Да кажем, че сте чули за работа, която не ви е по вкуса, но ваш приятел продължава да настоява да отидете на интервю с думите ‘довери ми се’. И така стигаме до момента, в който сте на интервю, на което разговаряте с приветлив, забавен и грижлив човек. Усещате промяна! ‘Искам тази работа’, ‘Това е моето място!’. Следва постепенно развитие – шефът, който се превръща в ментор, колегата, а в последтвие и приятел, работата, която не приемахте се превръща в призвание. Само няколко години след това осъзнавате колко далеч може да стигне човек, започвайки от малкото, как тръпката се превръща във вълна отвъд въображението.

чудеса и мистерии

Животът ни изпраща послания и постила малки чудеса по пътя ни. Чувате любимата песен на ваш приятел, завивате зад ъгъла и той е насреща ви. На бензиностанция заключвате ключовете за колата на предната седалка, но виждате приятел на съседната бензиноколонка. Това е благодат, но има и друг вид – по-изискан и фин, който бележи началото на нещо, или просто носи неочаквана наслада. Този ужасен ресторант!? Човекът, който е на съседната маса се оказва този, с когото ще прекарате остатъка от живота си. Тази счупена вендинг машина – най-вероятно ще ви даде безплатно лакомство.

Кой раздава тези дарове? Бог, Вселената, късметът, математическата безкрайност, която в крайна сметка управлява вендинг машината? Какъвто и да е отговорът, едно нещо е сигурно – светът е пълен с чудеса.

Едно е хубаво да се знае – не можем да открием чудесата, ако ги търсим непрестанно, те сами ще дойдат, а от нас се иска само да ги разпознаем и оценим!