Бъз Олдрин отвръща ‘ударно’ на нападките от ‘невярващ’!

Във видеото в края на статията можете да видите как Бъз Олдрин отговаря на хора, които не вярват, че той и Нийл Армстронг са стъпили на Луната. Видеото е заснето на 9-ти септември 2002 година, когато Бъз е на 72-годишна възраст. Изявеният противник на твърдението, че Олдрин и Армстронг са стъпвали на Луната – Бърт Сибръл, последвал астронавта от Аполо 11 на излизане от холивудски хотел, след което го притиска с въпроса дали може да се закълне в Библията, че е стъпвал на Луната. За жалост Сибръл не осъзнава, че е настъпил моментът, в който трябва да спре с натиска и Бъз му отговаря подобаващо – с юмрук в лицето. Калифорнийските власти отказали да повдигнат обвинение срещу бившия астронавт, въпреки че Сибръл предоставил записа, в който се вижда удара.

астронавти Аполо 11Снимка: www.nasa.gov

И така, нека се запознаем с тези хора:

  • Бъз Олдрин (на снимката вдясно) – рождено име Едуин Ейджин Олдрин Младши, роден на 20-ти януари 1930 година, американски инженер и астронавт. Като пилот на апарата Аполо 11, той е вторият човек стъпвал на Луната. Бъз Олдрин оставил отпечатъка си на лунната повърхност точно в 03:15:16 часа на 21-ви юли 1969 година, следвайки командира на мисията Нийл Армстронг. Бъз Олдрин е също и бивш пилот от военно въздушните сили на САЩ.

  • Бърт Уинфийлд Сибръл – роден 1964 година, журналист привърженик на конспиративните теории, твърдящ, че шестте лунни кацания от програмата Аполо между 1969 и 1972 година са измама. Продуцирал е 4 аматьорски филма по темата и е най-популярен с факта, че е бил ударен в лицето от Бъз Олдрин.


Видео: YouTube channel ‘gr84all’