От едни и същи богове ли са посещавани древните цивилизации?

Шумерски паметници на хиляди години, изобразяващи анунаки, показват как боговете държат мистериозен предмет, приличащ на чанта или нещо поне с подобна форма. Същият предмет може да бъде видян и на паметници издигнати буквално от другата страна на планетата – в Централна Америка. Но това не е всичко, защото същият предмет присъства и върху каменни стълбове в Гьобекли тепе. Дали това е съвпадение?

древни цивилизацииСнимка: www.ancient-code.com

Многобройните находки през последните няколко десетилетия ни сочат, че човекът е вид с ‘амнезия’. Невероятните открития ни карат постоянно да си задаваме въпроси за произхода и възрастта ни като вид.

Как можем да си обясним безбройните прилики между древни култури живяли на хиляди километри едни от други, защо хората са започнали да строят пирамиди по цялата Земя? Дали древните цивилизации не са следвали едни и същи стъпки, дали не са комуникирали по някакъв начин?

Древните шумери изобразявали боговете си, анунаки, с няколко любопитни предмети върху тях. Един от най-интересните такива е нещо, което много наподобява ръчен часовник, а другото е нещо, което изключително много прилича на чанта по форма и по начина, по който го държат.

анунаки

Анунаки са шумерски, акадски, асирийски и вавилонски божества, известни от най-древните писмени източници. За анунаки се говори в древния текст Енума Елиш (вавилонско писание за сътворението на света), чието заглавие означава ‘от кралско потекло’.

Любопитен факт е, че на хиляди километри от шумерската цивилизация, в Централна и Южна Америка, можем да видим, че древните маи и ацтеки изобразявали боговете си със същите предмети. Възможно ли е всички тези древни цивилизации да са били посещавани от едни и същи богове? И ако да, кои са тези богове?

В Ла-Вента* е открит древен паметник, изобразяващ божеството Кетцалкоатъл. Учудващо е, че в ръцете си той държи същата тази ‘чанта’, която виждаме върху шумерските паметници.

Ла-Вента* – свещен град на олмекската култура между 8-ми и 4-ти век преди Новата ера в Мексико.

древна ШумерияСнимка: www.ancient-code.com

Кетцалкоатъл е мезоамериканско божество. Следи от култът към него са датирани към 1-ви век преди Новата ера в Теотиуакан, а през втората половина на 1-вото хилядолетие се разпространява в цяла Мезоамерика.

В Тула – град от древната Толтекска империя на ацтеките, върху статуите на атлантите е изобразена същата загадъчна ‘чанта’.

древни паметнициСнимка: www.ancient-code.com

В Гьобекли тепе, намиращ се в Турция и считан от голяма част от учените за най-стария храм в света (на повече от 12 000 години), откриваме същото изображение.

мистериозна чантаСнимка: mcopesblog.files.wordpress.com

Построен е поне 5000 години преди Стоунхендж. Монументът има кръгла форма с най-различни релефи върху многобройните каменни колони, изобразяващи обикновено някакви животни.

Дали изобразяването на мистериозната ‘чанта’ по всички тези паметници не означава, че древните култури са били свързани по някакъв начин? Дали божествата на различните цивилизации по света не са едни и същи?